Home » Blog » Excel Slicers sau filtre vizuale

Excel Slicers sau filtre vizuale


Excel Slicers … oare asta ce o fi? nu vorbesc despre masina de feliat de la supermarket care iti taie salamul ci despre o facilitate Excel care iti permite sa „tai”, adica sa filtrezi datele in portii mai mici pentru a vedea lucruri specifice.

Excel slicers - featured

Slicers = ?

Inainte sa intram in „pita” hai sa intelegem ce inseamna slicer pentru Excel. Luam pivot table-ul de mai jos ca si exemplu care sa ne ajute. E un pivot table care ne ajuta sa intelegem care sunt vanzarile totale in functie de modelul de telefon pe baza unor informatii pe care le luam dintr-un tabel.

Excel slicersLa acest pivot table avem optiunea de filtrare in functie de producator si data.

Excel slicers

Folosind optiunile din filtrul de mai sus putem sa vedem in pivot table doar un anumit producator, 2, 3, etc. Asta poate fi util atunci cand vrem sa vedem comparatie intre 2 producatori.

Dar totusi ce e ala un slicer?

Un slicer este un filtru, dupa cum ati vazut in imaginile de mai sus, ne permite sa afisam doar anumite date intr-un pivot table. Este diferit de un filtru obisnuit prin modul in care arata, vedeti mai jos.

Excel slicers

Probabil ca v-ati prins ca slicer-ul este chestia din dreapta. In imaginea de mai sus am selectat ca sa apara doar modelele de telefoane produse de Apple. Oare ce ce se intampla cand apas pe HTC? Hmm, grea intrebare nu? Oare imi arata doar modelele de telefoane produse de HTC? aaa, Da.

La ce sunt utile slicere-le?

Daca nu ma insel aceasta facilitate Excel a aparut in Office 2010. Putem vedea ca nu neaparat ne ofera functii pe care nu le aveam pana atunci ci mai degraba o modalitate diferita si, de ce sa nu recunoastem, mai „fancy”.

Daca la un moment dat vrem sa facem un dashboard care sa arate brici, ca sa ne dam pe spate managerii, sa ne mareasca salariul si sa traim fericiti pana la adanci batraneti eu zic ca sunt sanse mari sa folosim un slicer.

Poti sa ne spui mai multe?

Daca vreti sa invatati sa stapaniti arta felierii datelor in Excel folosind slicers va invit sa urmariti un video de 7 minute in care explic mai in detaliu cum adaugam si customizam un slicer in Excel. E in limba engleza, fiind parte din cursul Excel Data Analyst pe care l-am creat.

Va rog nu faceti misto de vocea mea, e groaznic iti auzi vocea inregistrata :).

Download

Daca vrei sa mesteresti putin in fisierul pe care il vezi in video si in imaginile din articol, il poti descarca aici.


Ai invatat ceva nou?


Etichete:

2 comentarii la „Excel Slicers sau filtre vizuale”

  1. Pingback: Filtrarea datelor intr-un Pivot folosind un Timeline [Video] | Excel Ninja

  2. Pingback: Excel vs Google Sheets - o comparatie

Tu ce parere ai?