Home » Blog » Diagrama Gantt in Excel / Google Sheets

Diagrama Gantt in Excel / Google Sheets


Inca de cand am inceput acest blog am vrut ca ocazional sa ofer template-uri, modele in Excel si Google Sheets care ar putea fi utile. De asta am facut un program de facturare in Excel, buget personal in Excel si CRM in Google Sheets. Acum am ajuns la capitolul management de proiect.

Fisa Gantt in Excel

Am fost intotdeauna interesat de managementul proiectelor. Am avut sansa sa lucrez pe multe proiecte in ultimii ani, de la proiecte de recrutare si training, la proiecte de consultanta IT si chiar 2 proiecte foarte interesante, nunta si constructia unei case.

Am cautat intotdeauna unelte care sa ma ajute sa fac lucrurile sa se miste. Am gasit aplicatii foarte interesante care te pot ajuta in gestionarea proiectelor doar ca au o mica problema, costa. Cum nu aveam bani pentru aplicatii de gen BaseCamp am incercat sa imi fac propriile unelte in Excel. Cum in ziua de azi nu prea lucram singuri am mutat proiectele din Excel pe Google Sheets.Atunci cand ma gandesc la managementul proiectelor ma gandesc la fisa Gantt, totusi, pe langa asta in coordonarea unui proiect mai trebuie sa ma gandesc si la:

  • Obiectivele proiectului
  • Bugetul proiectului
  • Persoanele care lucreaza in proiect
  • Lucrurile pe care le-am discutat in sedinte

Am ajuns la un fisier mai complex, de aici si denumirea “Biblia Managerului de Proiect”. Hai sa vedem cum arata.

Fisa Gantt

Pentru cei care nu sunteti familiari cu conceptul de fisa gantt, e o unealta foarte utila de planificare a activitatilor, pe coloana din stanga punem activitatile si pe coloanele din dreapta avem timpul. Celulele din dreapta se coloreaza automat atunci cand introducem o valoare in ele, orice valoare.

Gantt chart in Excel

Buget

Bugetul este legat de activitatile din fisa Gantt, cand facem bugetul putem sa selectam fiecare activitate in parte, si daca e cazul sa adaugam cheltuieli noi.

Gantt chart in Excel

Obiectivele proiectului

Mai avem si o lista cu obiectivele proiectului.

Gantt chart in Excel

Echipa

O lista de contacte poate fi utila, mai ales cand lucrezi cu oameni din diverse organizatii.

Gantt chart in Excel

Minutele sedintelor

Si un loc unde poti lua notite de la fiecare sedinta de proiect.

Gantt chart in ExcelToate intr-un loc

Viata e mult mai usoara atunci cand poti sa tii toate informatiile acestea intr-un singur loc. Cred ca valoarea adaugata din acest document nu o aduce “nu stiu ce chestii complicate facute in Google Sheets” ci mai degraba faptul ca iti prezinta un mod de a structura o mare parte din informatia dintr-un proiect.

Vezi / descarca documentul aiciTags: