pontaj – calcul ore norma si ore supl;imentare

Solved5.15K viewsIntrebari
0

Pontajul, bata-l vina.

In momentul acesta se schimba Softul de pontaj, iar acesta exporta un model de pontaj cu care e greu de cooperat. Adica pentru fiecare zi am doua coloare una pt orele din norma si a adoua pentru orele suplimentare.

La finalul lunii trebuie sa evidentiez orele din norma si orele suplimentare. Ce pot sa fac, ca sa imi usurez viata, o firmula care stie sa adune orele normale si orele suplimentare separat, fara sa stau eu luna de luna si sa ii dau cu “+”, cum mi se sugereaza.

Atasez pontajul in formatul curent.. adica cum il exporta softul, pe care m-am jucat cu niste ore.

Legenda : 🙂 data de 1, vineri, Angajat 1 a lucrat 8 ore norma si a facut 2 suplimentare, Sambata si duminica are 2 ore suplimentare, Luni are 8 ore in norma si nu are ore suplimentare

Mi-ar fi mult mai usor sa fie pe randuri separate, unele sub altele, orele suplimentare sub cele din norma. Sau poate exista o alta solutie pentru situatia aceasta.

selected answer

Attachments

curent.jpg

Salut, Încearcă așa și vezi daca merge: =SUMPRODUCT(B3:BI3,MOD(ROW(B3:BI3)+1,2)) – pentru orele normale primul angajat =SUMPRODUCT(B3:BI3,MOD(ROW(B3:BI3)+1,2)) – pentru orele suplimentare primul angajat La ceilalți angajați, o sa fie ceva similar. Sper sa fie ok. Bafta!

CristinaR, da eroare formula Uite, am urcat pe google sheet fisierul. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ZvhJ6CmuGVgjAFqBS9VZoiKvX8T6hA7QGKa1tSBuEQE/edit?usp=sharing Multumesc

Buna Liliana, Am gresit o formula. Incearca asa: =SUMPRODUCT(B3:BI3,MOD(COLUMN(B3:BI3)+1,2)) si =SUMPRODUCT(B3:BI3,MOD(COLUMN(B3:BI3)+0,2)). La mine merg. Apoi tragi in jos pana la ultimul angajat. Spor :).

Buna Cristina, MERGE!!!! Multumesc mult Acum ma pun pe studiat formulele, sa inteleg si cum functioneaza. Multumesc inca o data!!! 😀

2

Buna Liliana, Am gresit o formula. Incearca asa: =SUMPRODUCT(B3:BI3,MOD(COLUMN(B3:BI3)+1,2)) si =SUMPRODUCT(B3:BI3,MOD(COLUMN(B3:BI3)+0,2)). La mine merg. Apoi tragi in jos pana la ultimul angajat. Spor :).

selected as best answer

Cristina, multumesc pentru ajutor. Esti binevenita sa scrii si articole aici daca vrei sa ne arati anumite trucuri in Excel.

0

Cam asa zic eu ca as avea nevoie, sa ma ajute sa calculeze totalul orelor pe randul intreg..

Attachments

necesar.jpg
0

Buna Liliana

Nu reusesc sa ma uit peste ce ai scris pana luni. Pana atunci am dat un share pe facebook, poate ne ajuta altcineva cu un raspuns.

0

Multumesc, Radu