11 aplicatii pe care le folosesc zilnic in afara de Excel


Am scris pe acest site peste 100 de articole, de asta ma “hazardez” sa spun ca imi cam place Excel-ul. 🙂 Sunt insa momente cand nu folosesc Excel (stiu ca suna socant), despre momentele astea vreau sa iti spun mai multe.

11 aplicatii

Nu stiu tu cum esti dar eu sunt genul de persoana mereu in cautarea unei noi aplicatii sau a unui mod nou de a face lucrurile sa se miste mai repede. Incerc sa ma tin mereu la curent (cateodata si reusesc) cu noutatile in termen de productivitate.

De asta am facut o lista cu 11 aplicatii pe care le folosesc zilnic si fara de care pasarile nu ar mai ciripi la fel de vioi.1. Email: Gmail

Folosesc Gmail de mai multi ani. De foarte multe ori am cautat alternative atat pe Desktop cat si pe mobile. Am revenit de fiecare data la Gmail, din punctul meu de vedere e cel mai bun client de email.

Inca ma surprinde ca din lista de email excelninja.ro 47% dintre abonati folosesc inca email-ul de Yahoo.

2. Calendar: Sunrise

Da, ai nevoie de un calendar unde sa iti planifici toate intalnirile, sedintele, aniversarile, data nuntii, etc. 😛

Am folosit multa vreme Google Calendar, de cateva luni am trecut la Sunrise pentru ca pur si simplu arata mai bine. Si cum eu sunt foarte de interesat de design si usability …

3. To do list: Todoist

Incerc sa imi concentrez atentia mai mult catre lista de lucruri pe care trebuie sa le fac astazi (aka to do list) decat asupra email-urilor “fara numar fara numar” pe care le primesc.

Todoist e o aplicatie foarte de folos in sensul asta, am trecut de 4500 de task-uri finalizate acolo. Daca bine tin minte, se pare ca sunt in primii 5% dintre cei mai activi useri.

4. Notite: Evernote

Din cand in cand vrei sa iti notezi cateva lucruri punctuale, cateva idei, un numar de telefon, etc. Cateodata ai in fata un calculator, alta data ai doar telefonul.

Evernote te ajuta sa nu pierzi informatiile astea si sa le ai intr-un singur loc, accesibil de oriunde.

Cum pe langa cursuri fac si recrutare, am in Evernote si baza de date de CV-uri, poate la un moment dat va povestesc cum am organizat-o.

5. Money Management: GoodBudget

Ma intereseaza ca sa stiu care sunt zonele in care imi toc banii. De asta am o aplicatie unde imi notez toate cheltuielile. Pe langa partea de istoric e foarte utila pentru planificarea cheltuielilor la inceputul lunii.

Si pentru ca o am instalata si pe telefon, imi e foarte usor sa inregistrez cheltuieli oricand am 16 secunde la dispozitie.

6. CRM: Insightly

Am facut mult research legat de cea mai buna solutie pentru un CRM la nivel de companie, in momentul de fata cred ca Insightly merita luata in calcul.

O folosesc de relativ putina vreme, a reusit cu succes sa inlocuiasca Google Sheet-urile care le foloseam mai inainte, si asta fara sa imi dea batai de cap.

7, 8. Cloud storage: Google Drive, Dropbox

Nu puteam sa fac aceasta lista fara sa mentionez Google Drive si Dropbox. Folosesc Google Drive pentru documente iar Dropbox pentru muzica, poze si video-uri.

E adevarat ca le folosesc pe amandoua pentru ca nu am vrut sa platesc pentru spatiu suplimentar. 🙂

9, 10, 11. Stiri: Circa, Feedly si ZF

Eu inca ma mir ca mai poti cumpara ziare tiparite. E adevarat ca sunt foarte utile atunci cand zugravesti. 😛

Folosesc 3 aplicatii de stiri, toate 3 de pe telefon. Circa e pentru stiri globale, in Feedly am cateva ziare locale si ZF imi spune ce noutati mai sunt in business.

Randul tau

Ti-am spus ca incerc sa ma tin la curent cu noutatile din ceea ce tine de productivitate. Probabil ca e un “defect profesional” de la faptul ca mai tin si cursuri in domeniul asta.

Tu ce aplicatii folosesti? spune-mi mai jos in sectiunea de comentarii.