Download Office 2013, sau OneDrive


In general oamenii atunci cand au o intrebare la care nu au raspuns citesc o carte cauta pe Google. Ca sa vad si eu care sunt intrebarile pe care le aveti, am facut putina analiza in Google Adwords. Acolo puteti vedea in functie de un anumit cuvant cheie, cat de multe cautari sunt.

Download Excel 2013 2

Ce cauta oamenii?

Atunci cand vine vorba de Excel, ia ghiciti ce cauta oamenii? Carti despre Excel? Cursuri Excel? Cum sa devin ninja in Excel?

Ei bine nu, oamenii cauta: Excel 2007 download, Microsoft Office 2007 dowoload, descarca Excel 2010, cred ca ati prins ideea.si care e problema?

Eu stiu ca in Romania nici macar nu ne gandim ca descarcarea de pe torente a unui pachet software ar fi o problema. Cum ar fi totusi daca nu am avea nevoie sa piratam pachetul Office?

stai putin Radu, vrei sa spui ca putem folosi Office fara sa il descarcam de pe torrente, fara crack-uri si CD key-uri?

MS Office gratuit

Raspunsul meu pe scurt este DA. Daca inca va plac aplicatiile Google Drive ca si alternativa la Office sa stiti ca Microsoft ne pune la dispozitie aplicatiile din pachetul Office (Word, Excel, Power Point, OneNote) gratuit. Asta daca tineti neaparat sa ramaneti blocati pe MS Office.

unde? cum?

Simplu, folosind Microsoft OneDrive.

Onedrive

OneDrive este alternativa Microsoft la Google Drive. Observati ca ambele au Drive in nume, probabil pentru faptul ca ambele incearca sa inlocuiasca ideea ce fisiere stocate local cu o varianta cloud.

Cu un cont de OneDrive vom putea accesa variante simplificate ale aplicatiilor MS Office sub forma unor aplicatii web. Cum nu ma intereseaza Word si Power Point, o sa vorbesc despre Excel, mai jos un print screen sa vedeti cum arata.

Download Excel 2013 1

Ce nu putem face in varianta online?

V-am mai spus ca varianta online este una simplificata fata de cea desktop. Mai jos am facut o lista cu ceea ce am vazut eu ca nu putem face (cel putin inca) in varianta online:

  • Formatare conditionala
  • Filtre
  • Pivot Table
  • Sa schimbam setarile din page layout
  • Aproape tot ce avem in tab-ul Data
  • Freeze panes
  • + altele

E adevarat ca sunt destul de multe lipsuri de functionalitate, Google Spreadsheets din acest punct de vedere ne ofera mult mai multe.

Recomandarea mea

De ceva vreme cam toate documentele personale le-am trecut pe Google Drive. Google Spreadsheets are cam tot ce am nevoie pentru uz personal. Cand vine vorba de folosire la locul de munca, aici merita sa folosesc Excel pentru ca fac lucruri mai complexe.

Tu ce zici?

MS Excel, MS Excel Online sau Google Sheets?Tags: