Home » Blog » Elimina duplicate in Excel

Elimina duplicate in Excel


Radu, cum pot elimina duplicate / dubluri in Excel? Am multe tabele care contin valori care se repeta si as vrea sa raman cu o lista unica.

Desi intrebarea e formulata de mine, nu am primit-o intr-un email sau mesaj, e inspirata din fapte reale, din discutiile pe care le am cu cei care au nenorocul sa dea peste mine in sala de curs. Raspuns in video. 

Elimina duplicate in Excel

Radu, unde gasesc optiunea remove duplicates?

In tab-ul data, asa mai in dreapta, pe langa text to columns. 

Cum sa nu folosesti remove duplicates

Am mentionat asta si in video, insa vreau sa o punctez si aici, cand folosesti remove duplicates, nu selecta doar o coloana din tabel. In felul acesta vei elimina valori doar de pe acea coloana, lucru care iti va da peste cap tabelul. Mare atentie cand vezi acest popup de atentionare. 

Identifica duplicate in Excel

In video am mentionat pe scurt si cum poti sa identifici duplicate in Excel, nu doar sa le stergi intr-un mod automat. Stii cum e, noi cei mai “control freaks” preferam sa alegem ce stergem in Excel. 

Am mers destul de repede, daca vrei un articol mai in detaliu, vezi mai jos. 

Identifica duplicate in Excel

Sumarizare valori care se repeta

Dupa ce am pus video-ul pe YouTube, mi-am dat seama ca am uitat sa mentionez un lucru:

Cum pot sumariza valori care se repeta? Fara insa a le sterge. 

In cazul nostru poate voiam sa vedem de cate ori apare un CNP, sau care este suma salariilor pe acele CNP-uri care se repeta. Am 2 posibile raspunsuri la intrebarile de mai sus, Pivot Table si Consolidate.

Radu, mult ma tot trimiti la alte articole

Asa e, sunt multe link-uri in acest articol, ce sa fac incerc sa imi cresc si eu traficul la site. Iti dai seama ca nici nu am pus link la cursul meu online pentru incepatori sau cel pentru intermediari. 🙂

Pe langa asta, vreau sa te ajut sa vezi care sunt lucrurile conexe, sau pur si simplu lucruri care ar fi relevante pentru tine dupa ce termini cu duplicatele in Excel.