Excel 2016: Un scurt tur

  • by

In weekend m-am “distrat” tare mult. Fiindca am fost foarte aproape sa imi arunc laptop-ul pe geam saptamana trecuta din cauza “vitezei” cu care functiona, am fost nevoit sa imi reinstalez Windows-ul si toate programele. Si daca tot am facut asta, am zis ca merita sa pun Office 2016 (de proba) ca sa il testez. Fiindca nu ma puteam abtine, am facut si un video scurt despre ce am vazut in plus in Excel 2016.

Excel 2016 - demo

Resetarile astea …

Cand eram si eu mai tanar si nelinistit cred ca reinstalam sistemul de operare o data pe luna. Intre timp mi-am mai iesit si eu din mana, mi-au trebuit vreo 6 ore sa pun un Windows 7 si apoi sa fac un update la Windows 10.

Ma gandesc serios sa imi cumpar un Mac.E adevarat ca faptul ca eram cu un ochi pe “asta micu” ca sa nu isi bage degetele nu m-au ajutat foarte mult. 🙂

Office 2016

Am zis ca daca tot am pierdut timp ca sa pun ultima versiune de Windows, sa vedem cum se misca si Office 2016. Deocamdata am pus doar varianta trial, am in plan cateva investitii in software, poate imi cumpar si varianta full.

Da, stiu ca la noi sa platesti pentru software inca e sport extrem. Dar ar fi cam penibil sa tin cursuri de Excel folosind un Office piratat.

Video

Iti spuneam ca am facut un video scurt in care pur si simplu m-am plimbat prin Excel 2016 pe care te invit sa il urmaresti, si eventual sa ii dai un like.

Ce am vazut in plus

E important sa mentionez ca ceea ce vedem noi ca si facilitati in Excel reprezinta doar o mica parte din ceea ce poate sa faca. Sunt multe optiuni ascunse, un exemplu ar fi developer toolbar.

Oricum, eu am remarcat urmatoarele lucruri:

  • Tipuri de grafice noi: waterfall, histogram
  • 3D Map: un mod de a crea vizuale si animatii folosind informatii geografice
  • Sectiunea get & transform: optiuni de import date sub forma tabelara din diverse locuri, chiar si de pe Facebook
  • Forecast: un fel de mama omida, tu ii dai istoric si el iti prezice viitorul, magic
  • Smart lookup: iti aduce informatii de pe Google Bing despre textul dintr-o celula

Vrei Office 2016?

Il poti lua de pe Emag de la acest link. Atentie, e pe bani, nu e link de la vreun torrent. 🙂

Urmatorul tutorial?

Daca ar fi sa fac urmatorul tutorial pe Office 2016, pe care subiect sa il abordez? spune-mi in sectiunea de comentarii.Tags: