Excel vs. Smart Bill


Pe acest site am lansat mai multe versiuni de modele facturi in Excel, cea mai complexa dintre ele probabil e Ninja Bill. Cum se compara modelele mele insa cu Smart Bill, probabil cel mai folosit program de facturare din Romania? Hai sa vedem.

Smart Bill vs. Excel web

Ninja Bill

De cand am si eu un SRL, m-am lovit si eu de partea de facturare. La un moment dat am luat un model de factura primit de la contabila mea si l-am tot modificat pana cand a inceput sa semene cu un mini-program de facturare.

Am ajuns la acest rezultat.Excel vs. Smart Bill

Cum majoritatea care au folosit Ninja Bill mi-au dat un feedback destul de bun, am prins curaj mi-am facut un cont demo la Smart Bill si am inceput o comparatie. Vezi in video-ul de mai jos ce a iesit:

Concluzie

Stiu ca sunt putin subiectiv dar nu cred ca e rau Excel-ul pe care l-am facut. 🙂

E clar ca nu se compara cu Smart Bill, nici nu ar prea avea cum. Oricat de mult as mesteri un Excel, tot nu va putea sa iti dea si link de plata online sau sa iti permita sa facturezi de pe telefon.

Tipizate

Ambele variante sunt insa muuuult mai bune decat tipizatele. Inca am cosmaruri de cand completam facturi cu pixul cu scrisul meu de elev de clasa a 2-a care stangaci fiind a fost obligat sa scrie cu dreapta.

Ce sa mai zic de momentul in care uiti sa pui un carton la locul lui si factura ta se imprima pe vreo 15 foi.

Tu ce folosesti?

Sunt curios ce folosesti tu pentru facturare? Excel, program de facturare sau tipizate? spune-mi in sectiunea de comentarii mai jos.Tags: