Home » Blog » Excel vs. Smart Bill

Excel vs. Smart Bill


Pe acest site am lansat mai multe versiuni de modele facturi in Excel, cea mai complexa dintre ele probabil e Ninja Bill. Cum se compara modelele mele insa cu Smart Bill, probabil cel mai folosit program de facturare din Romania? Hai sa vedem.

Smart Bill vs. Excel web

Ninja Bill

De cand am si eu un SRL, m-am lovit si eu de partea de facturare. La un moment dat am luat un model de factura primit de la contabila mea si l-am tot modificat pana cand a inceput sa semene cu un mini-program de facturare.

Am ajuns la acest rezultat.

Excel vs. Smart Bill

Cum majoritatea care au folosit Ninja Bill mi-au dat un feedback destul de bun, am prins curaj mi-am facut un cont demo la Smart Bill si am inceput o comparatie. Vezi in video-ul de mai jos ce a iesit:

Concluzie

Stiu ca sunt putin subiectiv dar nu cred ca e rau Excel-ul pe care l-am facut. 🙂

E clar ca nu se compara cu Smart Bill, nici nu ar prea avea cum. Oricat de mult as mesteri un Excel, tot nu va putea sa iti dea si link de plata online sau sa iti permita sa facturezi de pe telefon.

Tipizate

Ambele variante sunt insa muuuult mai bune decat tipizatele. Inca am cosmaruri de cand completam facturi cu pixul cu scrisul meu de elev de clasa a 2-a care stangaci fiind a fost obligat sa scrie cu dreapta.

Ce sa mai zic de momentul in care uiti sa pui un carton la locul lui si factura ta se imprima pe vreo 15 foi.

Tu ce folosesti?

Sunt curios ce folosesti tu pentru facturare? Excel, program de facturare sau tipizate? spune-mi in sectiunea de comentarii mai jos.


Ai invatat ceva nou?


Etichete:

11 comentarii la „Excel vs. Smart Bill”

 1. Pentru Smart Bill ai nevoie de internet, pentru excel nu. Poate ca asta nu conteaza foarte mult dar daca esti la o pensiune in varful muntelui poate sa insemne ceva 🙂
  La Smart Bill, fiind o aplicatie online datele de autentificare pot cadea in mainile unei persoane neautorizate care iti poate citi si chiar altera informatiile. Excell-ul este la tine pe calculator, iar daca iti este frica sa nu strici sau sa pierzi fisierul din cauza unei probleme a pc-ului iti faci salvari pe un flash drive sau un hdd extern.

    1. Smart Bill are aplicatii pentru iOS si Android si chiar poti factura oricand, de oriunde. Avem foarte multi clienti care nici nu mai folosesc altceva decat telefonul mobil. Si da, poti utiliza si imprimante mobile, la fel cum au curierii (pentru cei care au agenti pe teren, de ex).

      1. Nu functioneaza fara Internet, dar locurile si situatiile unde nu e nici internet fix si nici mobil si in care sa trebuiasca sa si facturezi sunt exceptii. Pentru acelea exista versiunea clasica a Smart Bill de pe program-facturi.ro.

     1. Salut.
      Folosesc de câțiva ani IceFact de la IceSoft.ro . Sunt foarte mulțumit de produsul lor mai ales ca este off-line. Suporta toate platformele desktop Windows / Linux/ MacOs. Mai are sa pună pe platformele de mobile , dar cred ca deja este prea mult, având in vedere ca este si varianta gratuită …

       1. Sunt de acord cu tine , asa mi s-a parut si mie la inceput 🙂 , dar dupa testare mi-a convenit programul si cu ce functii vine la pachet, motiv pentru care l-am recomandat si la altii

Tu ce parere ai?