Home » Questions » Inregistrare macrocomanda

Inregistrare macrocomanda

5 viewsIntrebari
0

Buna ziua,

Incerc sa înregistrez o macrocomanda si intampin o mica problema datorita faptului ca nu pot copia coloanele cu formule pentru a înlocui formulele cu valori. Am incercat si lipirea specială cu 123 si F2,F9 si de fiecare data imi da eroare la rularea macrocomenzii

Va rog sa imi dati o idee pentru a putea transforma formulele in valori in timpul înregistrării unei macrocomenzi. Mentionez ca este vorba de o cantitate imensa de date in foarte multe coloane si randuri si folosesc multe combinatii de formule pentru a ajunge la rezultatul final.

Nu stiu sa lucrez in VBA si sunt începător in excel.

Multumesc!

Indigo Answered question martie 23, 2020
0

Salut,

Ar trebui sa incerci fara VBA. Selectezi coloanele dorite, clic dreapta Copy apoi clic in celula unde doresti sa apara, si aici clic dreapta si paste value (iconul cu 123)

Nu inteleg. Cum adica nu poti „copia coloanele cu formule pentru a înlocui formulele cu valori.”

ceva de genul:  Sheet2.Range („A1”).value = Sheet1.Range(„C4:Z200”).value

sau

Sheet1.Range(„C4:Z200”).copy

Sheet2.Range („A1”).PasteSpecial xlPasteValues

Daca nu te descurci revino cu intrebari.

PS Poate ar trebui sa studiezi un pic excelul fara VBA si apoi treci la programare.

Indigo Edited answer martie 21, 2020
0

Buna ziua,

In primul rand va multumesc pentru raspuns.

Sa va explic problema mea:

Formulele le-am făcut inițial pe fiecare in parte întrucât sunt complexe si a fost necesară completarea lor permanenta pentru a acoperi toate necesitățile, deci sunt foarte mari.

Am deschis o foaie nou unde am adăugat toate formulele cu * in fata. De acolo le aduc in foaia unde înregistrez macrocomanda cu formula =Formule!A1. Pentru a scoate * ca sa pot utiliza formula trebuie să copii datele din celula si sa le lipesc peste cu lipirea specială – valori (123).

Aceasta lipire specială functioneaza cât înregistrez macrocomanda si imi transforma formula in valori doar ca in momentul in care ruleze macrocomanda imi da eroare de lipirea specială….

Tot incerc pe bucatele sa înregistrez macrocomanda pentru a identifica problema. Se înregistrează tot dar ca popierea specială se termina bucuria. Am incercat multe variante de la eliminarea diacriticelor pana la împărțirea formulei in parti mai mici si nu vrea lipirea specială.

De asemenea am introdus formula la mâna, chiar daca a durat foarte mult timp si a funcționat, am adăugat formula in toate liniile si coloanele necesare si a funcționat, dar in momentul in care am copiat datele din toate celulele ca sa le transform in valori cu lipirea specială – valori (123) a apărut din nou eroare de lipirea speciala la rularea macrocomenzii.

Daca nu pot face cumva aceasta lipirea speciala nu ma ajuta cu nimic macrocomanda, în schimb, daca gasesc o solutie pentru ea pot printr-un click sa fac o activitate care necesită 6-8 ore.

Am explicat babeste fiindca nu am multe cunostinte tehnice, ca sa se inteleaga problema mea. Deci cum pot modifica formulele in valori in timp ce înregistrez o macrocomanda?

Cociorba Bogdan Answered question martie 23, 2020
0

Salut,

  1. Constat ca nu ai un interes prea mare de a rezolva problema daca ai raspuns dupa 3 zile.
  2. Imi e greu sa imi dau seama despre ce si cum faci…Daca tot ai combinat atatea formule de ce nu folosesti coloane ajutatoare care vor sparge formula si va fi mai usor de calculat.
  3. Ataseaza un fisier si poate exista o alta cale mai usoara decat combinarea acelor formule, pentru rezolvarea acelei probleme.
  4. Intereseaza si ce versiune de Excel folosesti.
  5. Ai verificat vreuna din variantele date in raspunsul meu?
  6. Formulele folosite sunt matriciale?

La atatea intrebari nu mai poti sa presupui ca ajutorul dat va fi si cel dorit.

Indigo Edited answer martie 23, 2020
0

Buna ziua,

Va multumesc pentru răspunsul prompt!

Incerc sa va raspund explicit la toate intrebarile si sper ca la final sa gasesc o solutie la problema mea 🙂

1. Sunt foarte interesat sa gasesc o solutie la problema mea, doar ca eu am pus intrebarea vineri la amiaza iar la ora 16:00 am plecat acasă de la muncă unde am revenit in aceasta dimineata. In timpul liber nu am acces la documentele de la locul de munca.

2. Folosesc excesul la nivel începător si incerc sa învat de pe internet tot ce am nevoie întrucât nici ceilalți colegi mai vechi nu au o experiență mai vasta in domeniu. Nu stiu de coloanele ajutătoare care sparg formulele dar o sa caut si o sa incerc sa le utilizeze.

3. Nu pot sa anexez fisier deoarece lucrez la o instituție publică iar datele sunt protejate in reteaua interna fara a exista posibilitatea sa le export pe internet. Chiar daca as avea posibilitate tehnica sa export documentele, nu as face-o datorita datelor continute.

4. Folosesc Excel 2010.

5. Am folosit variantele dvs. Problema apare doar in momentul il care se înregistrează macrocomanda pentru copierea, spre ex. a unei coloane cu formule peste cu lipirea specială – valoare (123) sau F2, F9. Practic macrocomanda da eroare daca înregistrez modificarea formulelor din coloana cu valori.

6. Formulele sunt SUBSTITUTR pentru inlocuirea datelor si IF LEN pentru eliminarea anumitor caractere, date. Sunt folosite pentru text (nume  prenume, încadrări, institutii), sau valori numerice (CNP) sau combinatii de text cu valori numerice (cum ar fi adrese).

De menționat este faptul ca toate formulele functioneaza pentru ca le folosesc zilnic cu rezultate bune, respectiv imi reduce timpul de munca de la aproximativde 8 ore la 2 ore. Daca aș reuși să găsesc o soluție sa înregistrez macrocomanda as reduce timpul de la 8 ore la un singur click.

Cociorba Bogdan Answered question martie 23, 2020
0

3. Nu pot sa anexez fisier deoarece lucrez la o instituție publică iar datele sunt protejate in reteaua interna fara a exista posibilitatea sa le export pe internet. Chiar daca as avea posibilitate tehnica sa export documentele, nu as face-o datorita datelor continute.

Daca citeai pe forumuri in general se cere sa atasezi un fisier – FARA DATE SENSIBILE – daca sunt.

Intereseaza doar structura datelor precum si dispunerea lor in foaie.

Ca sa intelegi – creez un cod VBA si deoarece nu cunosc asezarea datelor in foaie PRESUPUN ca datele incep in A1 (aici sunt si titlurile coloanelor) si ca ai date pana in M250. Unele coloane au date calendaristice/text/formule si acestea trebuiesc stiute dinainte caci trebuiesc tratate in alt mod …..

Tu nu ai sa stii PROBABIL sa adaptezi codul la structura ta de date si o sa spui ca „NU MERGE” ca datele incep in …. si rangeul este altul si uite TIMP PIERDUT

Doresc sa ajut dar imi pierd rabdarea daca creez un cod si mi se spune ca datele sunt in alta parte si se doreste ca rezultatul sa fie in alta foaie. Lucruri care puteau fi spuse de la inceput….

Eu sunt convins ca formulele „complexe” ale tale pot fi muuult reduse…

5. Am folosit variantele dvs. Problema apare doar in momentul il care se înregistrează macrocomanda pentru copierea, spre ex. a unei coloane cu formule peste cu lipirea specială – valoare (123) sau F2, F9. Practic macrocomanda da eroare daca înregistrez modificarea formulelor din coloana cu valori.

Linia de cod  „Sheet2.Range (“A1”).value = Sheet1.Range(“C4:Z200”).value

trebuia pusa (eventual modificate denumirile foilor si/sau a rangeului de date), dupa inregistrarea macroului si trebuia sa inlocuiasca portiunea cu copierea datelor…

Deja am „vorbit” prea mult si nu-mi place sa tot explic.

De obicei spun ca globul de cristal in care vad fisierul s-a defectat…daca nu sunt explicatii coerente.

Indigo Edited answer martie 23, 2020