Home » Questions » Oare prea complex pentru excel sau pentru mine?

Oare prea complex pentru excel sau pentru mine?

318 viewsProiecte
0

Salutari,

Se da urmatoarea problema:
Am un sheet ( o sa-l numesc sheet 1) cu 2 coloane, pe o coloana este denumirea produsului, iar pe a doua coloana este numarul de unitati vandute.
In acest tabel am si produse tip pachet (ex. 2 blugi si o bluza), dar si produse individuale (ex. blugi, bluza, tricou, toate la bucata).
Intr-un alt sheet ( sheet 2) , am un mic inventar format din urmatoarele coloane: denumire produs, stoc initial, intrari, iesiri, stoc actual cu formulele de calcul aferente pentru a afla stoc actual.
Intr-un sheet (sheet 3 ) mai am un tabel cu 3 coloane: nume client, produs, total, Pentru a totaliza numarul de unitati vandute, folosesc functia count care aduna de cate ori apare cuvantul bluza in sheet 3 si il trece la numarul de unitati vandute din sheet 1 in dreptul coloanei bluza.

Ok, ceea ce vreau eu sa fac este sa completeze automat numarul de iesiri din inventar, practic sa copieze numarul de unitati vandute din sheet 1 in casuta cu iesiri din sheet 2, ceea ce am reusit.

Problema este la produsele tip pachet, care contin mai multe produse. Nu pot sa am in inventar pachet pluza + pantaloni, deoarece ele nu se vand doar la pachet, se vand si individual, dar daca sunt cumparate la pachet primesc un discount, sa zicem.

Intrebarea mea este: Eu scriu in tabelul de comenzi pachet bluza plus pantaloni, cum fac sa-mi scada din gestiune o bluza si un pantalon? deci 2 produse diferite, ci nu un produs bluza + pantaloni.
Am atasat cele 3 sheet-uri.

Sper ca m-am facut inteles,
Multumesc anticipat!

Indigo Answered question august 17, 2021
0

E de bun simt, daca ceri ajutorul si pe alte forumuri, sa anunti acest lucru si sa postezi si link-ul catre forumul/site respectiv.
In acest fel, cei care iti vor raspunde, nu vor avea surpriza de a-ti oferi (poate) o solutie deja oferita, sau poate vei avea un raspuns de pe celelalte forumuri, si atunci ar fi pierdere de timp sa iti ofere o solutie.

Indigo Answered question august 17, 2021