Home » Questions » Blocare editare celule in excel

Blocare editare celule in excel

1.40K viewsIntrebari
0

Salut!
Am si eu nevoie de ajutorul tau la o problema pe care o am cu un tabel in excel si anume:
– am un tabel cu mai multe randuri si coloane in care se introduc date zilnic de catre colegi (prin intermediul ondrive). Prima coloana a tuturor randurilor o reprezinta data curenta (adica ori de cate ori cineva introduce date pune acolo si data curenta ca sa stim cand s-au introdus datele)
Pe mine m-ar interesa sa gasesc o formula care sa blocheze de la modificare randurile care au data mai mica decat cea curenta (adica sa nu poata nimeni sa se intoarca la o zi anterioara si sa modifice datele introduse acolo)
Multumesc mult, mi-ar fi de mare, mare ajutor o sugestie!
O zi frumoasa si multa sanatate!

Answered question
0

Salut,

  1. fisierul este pe onedrive sau pe o statie locala?
  2. tabelul este cel creat cu Insert-> Table sau este denumit generic
  3. daca in aceeasi zi lucreaza mai multi colegi, cum ar trebui sa actioneze codul VBA? (avand in vedere cerinta ta: “sa blocheze de la modificare randurile care au data mai mica decat cea curenta (adica sa nu poata nimeni sa se intoarca la o zi anterioara si sa modifice datele introduse acolo)”

Functie de raspunsuri:

Cu formule nu cred ca se poate.

Pentru cod VBA (la serviciu, trebuie sa poti lucra cu fisiere  .xlsm) ar putea sa iti trebuiasca acordul celor din departament IT.

Answered question
0

Salut,

In primul rand, multumesc pentru raspuns

  1. fisierul este pe onedrive
  2. este denumit generic “tabel” ( nu este creat cu insert table, dar daca ajuta pot sa ii fac aceasta formatare)
  3. sa iti explic: sa zicem ca pana azi sunt 10 randuri cu date introduse in ele, fiecare rand are pe prima coloana introdusa data in care s-a complecta randul ( exp 23.03.2020; 20.03.2020… 14.03.2020 toate cu data mai mica decat data curenta, pentru ca s-au introdus date in zilele trecute). Eu as dorii ca azi 24.03.2020 sa nu poata nimeni sa mai editeze randurile din trecut.
  4.  Daca nu gasim nicio solutie care sa mearga pe onedrive, m-ar ajuta urmatoarea varianta: data sa se “updateze” automat in momentul modificarii informatiilor dintr-un rand. (adica daca cineva modifica o informatie dintr-un rand vechi, data din prima coloana sa se transforme automat in data cand respectivul a facut modificarea.
  5. O zi frumoasa!
Answered question
0

Salut Marius

Eu ti-as sugera sa folosesti un formular pentru colectarea datelor. Poti face asta atat pe onedrive cat si pe google sheets. Ambele iti permit sa conectezi un formular la un spreadsheet.

In acest fel oamenii ar putea doar sa introduca date dar nu sa le si editeze.

Daca nu vrei in acest fel, poti incerca si cu un macro, dar va fi destul de complicat.

Answered question