Calcul zile concediu – ultimele 12 luni

3.90K viewsIntrebari
0

Salut!

In primul rand multumesc inca o data pentru fisierul cu programarea concediilor. Il folosesc deja fara probleme. Am o rugaminte, daca se poate sa ma ajutati cu o formula. In fisierul cu programarea concediilor descarcat de pe site ul dvs., in sheet-ul concedii, trec concediile medicale la angajati. M-ar ajuta o formula, care sa calculeze cate zile de concediu a avut fiecare angajat, dar in ultimele 12 luni! Sa faca diferenta intre ziua de azi si 365 zile in urma. In sheet-ul Raport angajat se face totalul pe fiecare an in parte. Acolo m-ar ajuta daca mi-ar face totalul pe ultimele 12 luni si sa se actualizeze zilnic. Stiti, pentru eliberare adeverinte salariati, trebuie specificat concediul medical avut in ultimele 12 luni.

Mii de multumiri inca o data pentru ceea ce faceti pentru noi, utilizatorii zilnic de excel.

Numai bine!

Gabriel Bucur

Answered question
0

Salut,

Ar trebui probabil functia SUMIF / SUMIFS sau SUMPRODUCT sau…

Nu stiu cum sunt dispuse datele in fisierul tau, ca sa te pot ajuta mai mult.

Urca un fisier in dropbox (fara date sensibile) pentru a vedea structura fisierului.

Answered question
0

Salut,

Multumesc pentru raspuns. Am incarcat in dropbox un model de fisier gandit de mine. In sheet 1 voi trece perioada concediilor primite, pentru respectivul angajat. In sheet 2, vor fi trecuti pe o coloana A toti angajatii iar in coloana B ar trebui sa imi faca un total al zilelor de concediu trecute de mine in sheet 1 coloana D, pentru fiecare angajat in parte; cu conditia sa imi calculeze totalul in ultimele 365 zile. Sper sa se poata acest lucru, in prezent caut prin dosare… :(. Multumesc mult!

https://www.dropbox.com/scl/fi/j2uzwi1gbd8e1h5pxbhrm/Template-Evidenta-Concedii-Medicale.xlsx?dl=0&rlkey=bcofa3e5s3w7etwr8mbfpkyd9

Answered question
0

Salut,

Asa cum sunt dispuse datele in fisier, se poate construi o formula, care iti va da zilele de concediu (doar daca zilele de concediu sunt in intervalul cerut, si concediul este consumat).

Exemplu:

Daca concediul incepe sa zicem 20.01.2020 si sfarseste in 29.01.2020 (aceasta data este in afara intervalului si in consecinta acest concediu nu va fi luat in considerare la numaratoare, si aici ma refer la zilele de 20.01, 21.01, 22.01, 23.01 si 24.01 care nu vor fi numarate de formula). Uite si formula:

In B2  =SUMIFS(Foaie1!$D$2:$D$17,Foaie1!$A$2:$A$17,A2;Foaie1!$B$2:$B$17,”>=”&EDATE(TODAY(),-12);Foaie1!$C$2:$C$17,”<=”&TODAY())

Daca datele vor fi dispuse pe randuri, ceva de genul:

In A1 – Nume si prenume, in A2:Ax vor fi numele soferilor, in B1 va fi data de 01.01.2019, in C1 02.01.2019 si tot asa pentru tot anul, atunci se vor putea calcula si zilele care fac parte din intervalul descris mai sus (ca exemplu).

Sa imi spui cum crezi ca e bine. Eu nu lucrez in domeniul HR si nu stiu cum trebuie calculate zilele de concediu (si aici ma refer la exemplul de mai sus…)

Daca imi raspunzi repede am sa consider ca te intereseaza raspunsul meu, dar daca o sa intri peste nu stiu cate zile sa vezi daca ti-am raspuns atunci nu o sa mai fiu disponibil.

Edited answer
0

Salut! Scuze de intarziere, am fost plecat weekendul acesta. Da, ma intereseaza foarte mult formula ta. Am incercat sa fac exact cum ai descris tu, am copiat formula insa imi spune ca e invalida.. O poti tu salva in fisierul respectiv si apoi sa il descarc si sa lucrez peste el, sa il populez cu date? Mersi mult pentru timpul acordat.

Answered question
0

Nu stiu ce ai incercat, dar ce inseamna ca formula este invalida????

Iti da eroare?, care este eroarea?

nu da valoarea corecta?

In fisierul tau pune formula cu SUMIFS in B2 si apoi trage in jos pana unde este nevoie.

Poate ai alte setari regionale , incearca formula asta:

=SUMIFS(Foaie1!$D$2:$D$17;Foaie1!$A$2:$A$17;A2;Foaie1!$B$2:$B$17;”>=”&EDATE(TODAY();-12);Foaie1!$C$2:$C$17;”<=”&TODAY())

Answered question