cautare si eliminare aceleasi valori dar cu semnul plus si semnul minus

2.33K viewsIntrebari
0

Buna

Te rog frumos ajuta-ma cu o solutie pentru urmatoarea problema : am un fisier excel de facturi emise ca avans ce au valori pozitive precum si facturi de stornare a acestor avansuri cu aceeasi valoare dar cu semnul minus precum si facturi efective cu semnul minus( total independente ca valoare ) cum ar fi cele de discount acordat separat clientului si de asemenea si facturi efective pozitive (pentru vanzari efective) .

Am nevoie sa pot sorta , decupa si lipi in alt sheet doar sumele cu plus si minus ce se inchid pe 0 , apoi in alt sheet doar facturile negative si in alt sheet doar facturile pozitive independente ( care nu sunt urmate si de o stornare pe aceeasi valoare ).

Este posibil ?

Multumesc anticipat !

0

Daca imi trimiti pe mail fisierul pot sa te ajut; cea mai rapida solutie (dar nu si cea mai eficienta) ar fi cam asa:

sa presupunem ca valorile cu + si minus sunt pe coloana X

in coloana Y introduci formula =mod(x1), si copiezi formula pana la sfarsitul tabelului. Selectezi tot tabelul si apoi dai conditional formatting…highlight cell rules-duplicate values. Dezavantajul acestei metode este ca formatarea conditionata cam da gres daca ai mai multe valori asemanatoare.

 

de exemplu, ai factura 1 client A valoare 100

factura 2 client A valoare -100

factura 3 client B valoare 100

factura 4 cleint C valoare -100

functia mod va returna valoarea de 100 in cazul tuturor celor 4 facturi, iar formatarea conditionata ti le va selecta pe toate, si ramane in sarcina utilizatorului sa descalceasca care din facturi sunt pereche( in cazul de mai sus factura 1 si factura 2)

Sau, se poate rezolva cu un macro VBA, nu prea complicat.

mailul meu e florinsm79@gmail.com