Home » Questions » Copiere randuri in fisier cu filtre

Copiere randuri in fisier cu filtre

Solved2.72K viewsIntrebari
0

Buna ziua,

Am un fisier cu filtre puse. Pentru fiecare selectie in parte, trebuie sa completez o coloana cu date luate din alta parte. Cu un simplu ctr+v nu imi copiaza cum trebuie. Exista vreo metoda de a copia un calup de date in coloana resepctiva, cu filtru pus, si nu doar celula cu celula? Multumesc mult.

Answered question
1

Salut Gabriel

In Excel pentru a lua datele filtrate ti-as recomanda sa o faci cu ajutorul unui funcii de genul VLOOKUP, daca ai un ID dupa care sa cauti. E mai sigur decat copy paste.

PS: Indigo nu e moderator pe acest forum, e drept ca e foarte activ si a ajutat multa lume, cu altii s-a mai si certat, asta e nimeni nu e perfect. Te mai asteptam pe aici.

Selected answer as best
0

Salut,

“Am un fisier cu filtre puse” sa inteleg ca foile din fisier (mai multe) au datele filtrate? care este range-ul de date si care este col. filtrata?

Si as putea continua cu intrebarile…
Este asa de greu sa te gandesti ce vrei sa faci si sa-l faci si pe cel care vrea sa te ajute sa inteleaga…

“Cu un simplu ctr+v nu imi copiaza cum trebuie.”

Ctrl+V lipeste datele, nu le copiaza (Ctrl+C copiaza)…

Deci vrei sa copiezi date dintrun range filtrat? sau sa lipesti (paste) date in fisierul filtrat?

Answered question
0

Salut,

Tu nu poti sa ne ajunti fara sa te iei de exprimarea noastra? Scuze ca nu ma pot exprima pe intelesul si experienta ta! Ma asteptam sa fii rautacios si de data asta, ca 50% din comentariile tale pe acest site. Dar nu ma supar. Esti la nivel superior in excel, probabil ca nici nu mai stii cum erai la inceput si cum te exprimai tu la inceputurile tale in excel.

Tu gandesti mai usor in excel, pot spune ca si eu gandesc in alte domenii de care sunt convins ca tu nu te pricepi. Pentru ca nu le poti stii pe toate…

Din cauza exprimarii tale, si a faptului ca m-am simtit jignit cu comentariul tau, voi evita acest site. Am mai intrat si pe alte forumului, iar moderatorii de acolo au raspuns cu politete. Nu ca tine…

Edited answer
0

Nu e vorba de exprimare, dar tu trebuie sa te gandesti ca eu nu am un glob de cristal ca sa pot vedea structura datelor din fisierul tau. Ca sa pot sa te ajut trebuie sa inteleg ce vrei fara sa vad fisierul.
Sa presupunem ca meseria ta este mecanic auto, cum poti ajuta pe cineva care iti cere ajutorul ca a ramas cu masina in drum si nu mai porneste (evident discutia nu este la telefon…) cum il ajuti daca el iti spune ca e ceva la motor dar nu iti spune ce tip de masina este, nu localizeaza – pe cat posibil defectul ca sa te poti orienta…etc
Daca pricepi ce am spus pana acum ai pricepe si felul in care te-ai “exprimat” tu, cerand ajutor pe site…

“Tu gandesti mai usor in excel” sa stii ca meseria mea nu are nimic in comun cu excelul, nici macar tangential, excelul este un hobby, o pasiune a mea, de cand am descoperit frumusetea limbajelor de programare…

“Din cauza exprimarii tale, si a faptului ca m-am simtit jignit cu comentariul tau, voi evita acest site.”

Poate ca ar fi bine sa citesti si sa recitesti ce ai scris in postarea ta, sunt curios daca TU intelegi ce doresti sa faci….
Poate ai capacitatea de a intelege ca nu exprimarea in sine e problema, ci faptul ca folosesti cuvinte fara niciun sens precum:
“Am un fisier cu filtre puse” ???????
“Pentru fiecare selectie in parte, trebuie sa completez o coloana cu date luate din alta parte.” ???? a cui selectie??? care coloana trebuie completata ??? cu date luate de unde????

Sper ca nu are rost sa mai dau exemple.

“Din cauza exprimarii tale, si a faptului ca m-am simtit jignit cu comentariul tau, voi evita acest site. Am mai intrat si pe alte forumului, iar moderatorii de acolo au raspuns cu politete. Nu ca tine…”

Cu asemenea exprimare ma tem ca nu vei avea vreun raspuns de la cineva – asta daca te referi la forumurile straine, iar in ce priveste forumurile ptr excel romanesti sa fii convins ca nu va intelege nimeni aberatiile scrise de tine.

Dar nu ar fi mai bine pentru TINE sa analizezi problema si sa o expui intrun mod inteligibil??? Ai avea probabil si un raspuns rapid daca intrebarile nu ar fi total prostesti…

Si sigur, cere ajutorul unde doresti, suntem o tara “libera”.
Ce crezi ca ar pierde acest forum???

daca vrei un sfat gratuit….treci pe popice.

Answered question
0

Salut Radu,

Mai spun doar atat, asta pentru ca fiecare avem altceva cu care sa ne ocupam timpul pretios. A ajutat foarte multa lume, dar cu ce pret? Cu pretul jignirilor aruncate catre jumatate din cei care au cerut ajutorul! Stiu ce vorbesc, ca am citit multe comentarii rautacioase pe acest forum, din partea lui. Cred ca ar trebui facuta diferenta intre “a te certa” si “a jigni”. Sunt convins ca daca m-as intalni cu el fata in fata, nu ar mai fi asa de cocos (nu e o amenintare, ci sunt convins ca ar avea alta atitudine). Din punctul meu de vedere, acest forum are de pierdut din cauza acestui personaj, care cauta tot timpul sa jigneasca, el considerandu-se mai presus de orice si oricine. Probabil e un personaj care doar cauta sa iasa in evidenta. Nu dau sfaturi, sugestii, ca acest personaj, dar daca as fi avut un site la care as fi muncit ani de zile, nu as fi permis ca acest personaj sa se regasesca pe aici. Chiar daca a ajutat, sigur nu e singurul care o poate face. Sunt convins ca sunt destui cu cei 7 ani de acasa, care nu jignesc din fata monitorului. Din pacate, Radu, nu e o pierdere ca nu voi mai accesa site ul tau, ma multumesc sa citesc mailurile de la tine. Multumesc succes, Radu!

Answered question