Invat excel…

2.71K viewsIntrebari
0

Salutare tuturor.

Problema mea poate fi banala pentru anumite persoane, mie insa i-mi cam da batai de cap, pentru ca as vrea sa gasesc o solutie.

Am un tabel care contine numele fiecarei zi din saptamana.

Coloana A

a1= Am folosit \”=Today()\” pentru a vedea in ce zi sunt si din cate stiu se updateaza automat atunci cand se schimba data. De asemeni am selectat sa imi afiseze ziua in care ma aflu in loc de data. Mai departe in coloana A2:A8 =LUNI, MARTI, MIERCURI….

problema mea este ca nu reusesc sa ma folosesc de  A1 pentru a vedea numele zileleor diferit, de exemplu: azi este 14/12/2018 ( Vineri). As vrea ca ziua de Vineri sa fie scrisa normal \”VINERI\” iar pentru restul zilelor Numele sa fie scris diferit, de exemplu \”LUNI.\”, \”MARTI.\”… iar atunci cand data se schimba automat urmatoarea zi sa fie scrisa normal iar restul sa contina \”.\” la final. Am incercat sa folosesc formula: \”in celula a8=if(a1=\”vineri\”,\”VINERI\”,if(A1<>\”Vineri\”,\”VINERI.\” . Pana aici ar fi functionat daca in loc de formula \”a1=Today()\” ar fi fost format text. a1=VINERI . In concluzie pentru ce am nevoie formula asta nu ma ajuta… daca are cineva o solutie va rog sa o impartasiti.

Answered question
1

Salut,

Daca am inteles bine ce ai nevoie, cred ca poate ajuta functia =text(a1,”dddd”)&”si ce caractere ai nevoie dupa ziua”

Sper sa te ajute.

Numai bine,

Viorel_CG

Posted new comment
0

Salut,

Pana la urma ce vrei sa faci?

Ce este cu  a1= Am folosit \”=Today()\” 

Explicatia ta nu este foarte clara.

Pune un fisier intr-un site (host file) sau dropbox sau… si ataseaza link-ul aici. Cred ca problema ta s-ar realiza foarte usor doar prin formatarea celulelor si formatare conditionata.

Daca o sa raspunzi relativ repede, inseamna ca te intereseaza subiectul si vei primi raspuns de la mine. Daca raspunzi peste vreo 3 zile eu nu am sa-ti mai raspund, deoarece cred ca problema nu te mai intereseaza.

Answered question
0

Salut, multumesc pentru raspuns. Am citit la servici de aceea raspund mai greu. Voi incerca sa trimit un link cat mai curand. De la servici nu pot din motive de confidentialitate am acces restrictionat la siteuri de genul celor mentionate de tine. Multumesc.

Answered question