Trimitere notificare din Excel

3.11K viewsIntrebari
0

Salut și bine v-am găsit

Sunt un utilizator casnic de LibreOffice, dar la serviciu folosesc MS Office; de asemenea, sunt și abonat destul de vechi al newsletter-ului.

M-am lovit de o problemă: să presupunem existența unui tabel cu salariați (rânduri); fiecare rând conține mai multe înregistrări formatate ca dată. Mă interesează dacă pot face cumva să fiu notificat (prin email sau popup) cu un anumit timp înainte de acea dată, cu un mesaj de genul: “Atenție! La data de ……. expiră [titlu coloană].” Sau de tipul: “Atenție! Luna viitoare expiră următoarele [nume, prenume] [titlu coloană 1] la data de …, [titlu coloană 2] la data de… etc.”

Edit: pe lângă notificare, m-ar mai interesa și schimbarea culorii celulelor cu valoarea datei mai mică de 30 de zile.

Mulțumesc.

1

Salut

Foarte buna intrebarea, mersi.

MS Excel poate trimite email-uri doar ca e o zona in care as prefera sa nu intru, nu as vrea sa imi bat capul cu un server de email si comunicarea cu acesta din Excel. Nu cred ca merita.

Legat de Popup, poti scrie o bucata de cod VBA care sa iti genereze un popup. Personal totusi nu stiu daca mai ai nevoie de un popup daca Excel iti va colora celulele care expira automat si poti filtra in functie de culoare.

Vezi mai multe in acest articol

https://excelninja.ro/atentionare-in-functie-de-data-in-excel/

selected as best answer