Valoare text asociata unei valori numar din coloane diferite

2.63K viewsIntrebari
0

Salut!  Apreciez foarte mult info pe care le gasesc pe acest blog , insa am o situatie la care nu gasesc raspuns: trebuie sa efectuez un tabel cu o evidenta de lucrari agricole. In prima coloana am numele parcelei, iar in urmatoarea sa am suprafata acesteia. Cum pot face ca in momentul in care selectez un nume de parcela sa imi apara automat suprafat acesteia in urmatoarea coloana? De exemplu am parcela A1= 5ha, A2 = 6 ha; selectez din prima coloana(care are data formatting) A2  si vreau sa nu mai fie nevoie sa trec in urm coloana manual 6 ha,ci sa apara automat iar eu sa trec la urmatoarele coloane de completat . Multumesc mult pentru elucidare, este simplu dar nu cred ca mai gandesc simplu la ora asta 🙂

1

Mie imi pare genul de situatie relativ tipica pentru functia VLOOKUP. Vezi mai multe aici:

https://excelninja.ro/functia-vlookup-tutorial-video/

Ideea e doar sa ai un tabel cu dimensiunile parcelelor de unde sa poti importa datele.

0

Multumesc pentru promptitudine. Problema este ca  am creat un drop down list si vreau ca atunci cand selectez nume parcela( A1 de ex) sa imi aduca automat suprafata aferenta A1 in urmatoarea coloana.

edited answer
0

Dupa cum iti spuneam pentru asta ar trebui sa folosesti VLOOKUP. Functioneaza si in cazul in care folosesti data validation.