Vlookup – multiplicare spre dreapta

1.34K views
0

Buna tuturor, am si eu o situatie pe care poate ati intalnit-o in activitatea zilnica si mai exact “multiplicarea formulei vlookup, in cellule, spre dreapta” (nu de sus in jos..sau invers) fara a face manual acest lucru.
EX – Am doua fisiere, identice ca si format, cu aprox 100 de coloane fiecare (aceeasi ordine de coloane in fiecare sheet), iar informatia trebuie adusa dintr-un sheet in celalalt. In prezent aduc informatia introducand formula Vlookup in prima celula, trag spre dreapta si modific manual in fiecare celula. (munca de..ore..:))
Se poate automatiza aceasta situatie intr-un fel sau altul ? Sau poate nu neaparat cu Vlookup..
Multumesc anticipat pt sprijin.

Answered question
0

Salut,
1.  Daca tot trebuie sa fie identice atunci copiaza pur si simplu tot ce ai de copiat din primul fisier in al 2-lea fisier.
sau
2.  In prima celula din fisierul al 2-lea, sa zicem A1, scrie “=” apoi da clic in prima celula din primul fisier si (iti va aparea formula) si apoi apasa tasta ENTER. Apoi “trage formula spre dreapta si in jos pana unde este nevoie.
sau
3.  Daca totusi doresti sa folosesti VLOOKUP atunci in locul unde apare coloana din formula ( = VLOOKUP(Valoarea pe care doriți să o căutați, zona în care doriți să căutați valoarea, numărul coloanei din zona care conține valoarea returnată, Potrivire exactă sau Potrivire aproximativă – indicată ca 0/FALSE sau 1/TRUE). pune (daca incepi copierea din coloana A) column() adica ceva de genul =VLOOKUP($A$1, rangeul unde cauti, COLUMN(), FALSE)
Daca nu iti iese, pune aici, formula pe care o folosesti in prima celula si am sa o modific astfel incat sa o poti “trage” spre dreapta si apoi in jos.

Edited answer