Home » Blog » Ganduri la final de 2019

Ganduri la final de 2019

  • de

E 17 Decembrie si sunt in Hunedoara. Destul de liniste pe aici la hotel, mare contrast cu nebunia de acasa, unde Vlad si Sara se asigura ca nu apuci sa iti auzi gandurile. Mai am inca 3 zile de lucru, e un moment bun sa trag linie legat de 2019, e o activitate pe care ti-o recomand si tie. Nu e musai sa scrii un articol si sa il trimiti prin email catre 20.000 de persoane. 🙂

Tutorial

Sper ca ti-ai dat seama ca acest articol nu e un tutorial despre Excel, ca si restul de 99% din ce public pe acest site. Am zis insa ca sa impartasesc cu tine prin ce am trecut anul asta. 

Burnout

Am inceput 2019 cu ganduri despre burnout. 50% din timp lucram ca si responsabil de training la o companie din Oradea, 50% livram cursuri despre Excel si inca vreo 20% din timp faceam oferte si raspundeam la email-uri. Da, stiu daca aduni procentele, nu ajungi la 100%. 

Cum era clar ca nu puteam continua in ritmul asta, am renuntat la job-ul part time, desi firma s-a purtat mult mai bine cu mine decat meritam. 🙂

Cursuri in clasa

In 2019 am petrecut 740 de ore in sala de curs si am lucrat cu aproximativ 800 de persoane. E mult, e putin? Habar n-am. Cert e ca ai mei de acasa s-ar tare bucura sa dau mai des pe acasa, nu cred ca vreau mai multe cursuri in 2020. 

Beau multa apa la cursuri, in medie cam 0,5 litri / ora de curs, in total 370 de litri. Oare de ce ti-am spus asta … nu stiu. 

Cursurile despre Excel sunt in continuare in „pole position”. Am avut insa mai multe cursuri de VBA, Google Sheets, Power BI dar si aplicatii mai exotice cum ar fi Smartsheet. 

Tutoriale, cursuri online

In 2019 am publicat 23 de articole noi pe excelninja.ro, 11 pe onlearn.ro si 2 pe radupopa.co. Acest articol este unul cu numar rotund, 256. Te-ai prins? 256. 🙂

Am publicat si 2 cursuri online, Macro / VBA, urmatorul nivel in Excel si Airtable – Baze de date online. Era in plan sa mai public inca unul despre Power BI, l-am amanat pe inceputul lui 2020. 

onlearn.ro

Cursurile mele online erau gazduite pe officeninja.teachable.com … A durat doar vreo 2 ani pana m-am prins si eu ca nu e ok.

Toate cursurile mele online sunt acum pe onlearn.ro. Suna mai bine decat officeninja.teachable.com, nu? Cel mai probabil ca in 2020 vor aparea acolo si cursuri facute de altii. 

RIP officeninja.ro

Da, anul asta am ingropat officeninja.ro, publicam pe mult prea multe platforme. Nu am sters site-ul, am mutat articolele pe blog-ul onlearn.ro. In continuare am mult prea multe domenii, parca as lua toporul sa mai rezolv cateva dintre ele.

Cu ocazia asta am invatat si ce inseamna migrarea de pe un domeniu pe altul fara sa pierzi tot traficul, poate ar trebui sa scriu un articol si despre asta. 

excelninja.ro redesign

Dupa cativa ani fara mari schimbari, era nevoie de un refresh. Site-ul vechi se misca destul de greu dar era si destul de incarcat. Am vrut sa il simplific, dar si sa il fac sa fie mai clar. Am reusit oare?

Primul video peste 100.000 view-uri

Primul video care a ajuns la peste 100.000 de view-uri este despre … Word. Da, si eu sunt foarte surprins, nu am crezut ca e cineva care sa nu stie sa numeroteze un document in Word. 

Pivot table, VLOOKUP, tabele sunt la mare distanta. 

3450 de km pe 2 roti 

Stiu ca nu are prea mare relevanta pentru acest site faptul ca am stat in jur de 180 de ore pe 2 roti anul asta, dar noah, a fost fain. Poate te motivez si pe tine sa mai lasi masina acasa din cand in cand. 


Ce urmeaza la anul

2019 a fost un an plin si fain in acelasi timp. Cam la asta ma gandesc pentru 2020. 

onlearn.ro

Asta inseamna mai multe cursuri online. Sper ca in Ianuarie sa termin cursul de Power BI si apoi sa incep unul despre Word. Ar fi fain daca pana la jumatatea anului as adauga si cursuri dezvoltate de altii, din pacate asta nu depinde doar de mine.

Pe langa asta, am in plan sa cresc numarul de articole si tutoriale gratuite de pe blogul onlearn.ro. Ti-am spus ca primesc si guest post-uri / guest videos? Nu le stiu eu pe toate. 

„Ninja” team

Anul asta mi-am dat seama ca eu am cam ajuns la limita. Nu pot sa livrez mai multe cursuri, sa fac mai multe tutoriale sau cursuri online. Probabil ca eu sunt limita in ceea ce inseamna cresterea. 

Primesc si multe oferte de consultanta, pe care in mare parte le refuz. 

Ma gandesc sa angajez pe cineva, sau sa incep o colaborare part time. Inca nu stiu, fac calcule, te anunt in 2020, poate imi recomanzi pe cineva sau poate putem sa colaboram. 

Enjoy & learn

In rest, sper sa invat sa ma bucur mai mult de oamenii si lucrurile din jurul meu si sa continui sa invat lucruri noi despre Excel si nu numai. Inca mai multe de invatat cum sa tatacesc fetite, Sara e mai noua in turma noastra. 

Iti doresc sarbatori linistite, sa faci cat mai putine tabele, VLOOKUP-uri si Pivot-uri. 🙂

Ne vedem in 2020.

Radu


Ai invatat ceva nou?

Buy Me A Coffee

Etichete:

Tu ce parere ai?