Home » Blog » Gestiune stocuri in Excel

Gestiune stocuri in Excel


Modelul prezentat in acest articol este extraordinar, mirobolant, doar ca nu prea functioneaza šŸ™‚ l-am reparat in acest articol.


Vreau sa spun ceva care pe unii s-ar putea sa ii supere: cred ca Excel nu e foarte bun pentru pictura. Gata am spus-o, Excel e insa foarte bun pentru gestionarea listelor, ca de exemplu liste cu intrari si iesiri din stoc. In acest articol vreau sa va arat un model simplu de gestiune a stocurilor in Excel.

Gestiune stocuri excel

Intrebarile voastre ma ajuta sa vin cu idei noi de articole, acest articol a pornit de la urmatoarea intrebare:

Am nevoie de un programel, in excel, in care sa pun stocul de marfa. Am nevoie doar de nume , bucati , pret, doar 3 rubrici.

Structura

Ca sa o iau cronologic, primul lucru la care m-am gandit a fost structura tabelelor, am ajuns la urmatoarea: un sheet pentru intrari, unul pentru iesiri, unul in care scriu produsele si un dashboard care imi arata cateva rapoarte. Am si o poza mai jos in caz ca nu ma crezi.

Gestiune stocuri excel 2Tabelele

Tabelele le-am facut cat se poate de simple, singura diferenta dintre cel de intrari si cel de iesiri este a doua coloana. Cand am spus tabele ma refer la tabele tabele, si nu range de celule, daca intelegi la ce ma refer.

Gestiune stocuri excel 3

Am facut un sheet separat de produse cu scopul de il folosi in validarea datelor, ca sa nu ma lase sa introduc nume de produse gresite.

Dashboard

Pana acum lucrurile au fost extrem de simple, ce ureaza mai departe e oleac mai complex, dar nu foarte. Am acolo un pivot table care analizeaza 2 tabele si nu unul, pe langa asta mai am si 2 timeline-uri (chestiile din dreapta imaginii de mai jos) care imi pot filtra informatiile in functie de data de intrare si iesire.

Gestiune stocuri excelDownload

Vezi daca merge butonul verde de mai jos.

Office 2013

Din informatiile mele, pentru ca fisierul meu sa functioneze cum ar trebui, ai nevoie de Office 2013.

In speranta ca acest articol ti-a fost de folos, iti urez mult spor in ce faci.


Ai invatat ceva nou?

Buy Me A Coffee

Etichete:

3 comentarii la „Gestiune stocuri in Excel”

  1. Salut, demult cautam asa ceva, chiar imi este necesar acest tip de Mini Stocuri, insa din pacate la mine nu functioneaza am Office MAC 2011 :((

    Imi apare urmatorul mesaj: Pivote table was created in a later version of Excel and can’t be updated in thise version. Suita office are service pack 3 (adica ultimul pach pt. office MAC 2011)

    Oricum, felicitari pentru tot ceea ce realizezi pe site, citesc cu mare drag fiecare articol si incerc sa pun in practica cate ceva… šŸ™‚

    Mult succes in continuare,

Tu ce parere ai?