Google Sheets, aplicatie separata pentru mobile


Veste buna pentru toti manuitorii de telefoane si tablete care nu doar se joaca Angry Birds: Google a anuntat pe blogul lor ca de acum incolo vom putea instala Google Sheets (Excel varianta Google) ca si aplicatie separata. Daca nu stiati, pana acum Google Sheets pentru mobile era integrat in aplicatia Google Drive.

docs_nexus7_open_0424b

Si ce?

Mare chestie Radu, ai ramas in pana de idei? Stai, nu pleca inca, articolul e unul scris adanc. Chiar daca nu pare o schimbare foarte mare, dintr-o aplicatie mare au cioplit cateva bucati, ne indica putin directia in care se indreapta Google.

O aplicatie dedicata

Adica data viitoare cand vrei sa creezi un spreadsheet de pe telefon poti sa faci asta direct din aplicatia Sheets, pana acum puteai sa faci asta din aplicatia Drive.Lucrul asta e interesant daca mai tineti minte cand eram tineri nelinistiti si Google Docs a fost lansat, cred ca undeva prin 2007-2008, insemna un editor de text, o aplicatie de calcul taberal si una de editat prezentari.

Ma uit astazi la Google Drive (fostul Google Docs) a ajuns o platforma unde acum gasi mult mai multe aplicatii, nu toate dezvoltate de Google. Drive va putea inlocui la un moment dat, ca si loc central online desktop-ul nostru clasic.

Merge si offline

Pe langa implicatiile filozofice trebuie sa va spun ca in cazul in care va vin idei de rapoarte in Excel in timp de avionul decoleaza sau in timp ce sunteti in mijlocul padurii, adica functioneaza si online. Fain, nu? aplauze pentru Google.

Totusi putin cam “greu la stomac”

Dupa ce am instalat aplicatia, telefonul meu mi-a spus: “Bai Radu, storage space running low” :(. E adevarat ca nu am cel mai performat telefon de pe piata, totusi poate 31 de Mb e putin cam mult.

PS: stiu ca in imaginea de mai sus vedem cum se deschide un document si nu un spreadsheet, ce sa ii fac doar imaginea asta am gasit-o.Tags: