Grafic Excel pe Harta


Mie imi plac graficele, cateodata. Un lucru despre care am tot vrut sa scriu este legat de modul in care am putea crea grafice pe o harta.

Grafic vanzari pe orase

Cum adica grafice pe harta?

Ca sa intelegi mai exact la ce ma refer, da-mi voie sa iti dau un exemplu. Sa spunem ca lucrez intr-o companie care vinde “chestii” in toata tara. Si fiindca vreau sa ma dau mare, vreau sa ii arat sefului distributia vanzarilor pe orasele din tara.

Daca bulina din dreptul unui oras e mai mare, inseamna vanzari bune, iar daca e mai mica, ai ghicit – bingo, vanzari mai mici. Laser frate.Video

Fiindca incerc sa imi menajez tastatura, am decis sa fac mai degraba un video in care sa iti arat cum poti proceda. E adevatat ca mi s-a pus pata pe video-uri cand mi-am setat ca si obiectiv sa ajung la 100.000 de view-uri pana la finalul anului.

Imi place sa tin lucrurile simple si sa fac video-uri cat mai scurte. Acesta e si motivul pentru care nu am explicat ce face fiecare optiune din Power View. Am incredere in faptul ca te duce capul si te prinzi tu.

Power View

Am folosit in acest articol optiunea de Power View. Aceasta vine inclusa in Excel daca folosesti versiunea 2013 sau 2016. Daca bine tin minte, pentru versiuni mai vechi avem nevoie sa instalam extensia Power Pivot.

Paranteza: stii  ca nu exista Office XP, Vista, 7, 8, 9, 10? voiam doar sa ma asigur, multa lume imi spune ca foloseste Office 7 cand ii intreb de versiunea folosita.

Download

Aici poti descarca fisierul pe care am lucrat eu. Fa si tu o incercare.

Mai vrei grafice?

Daca iti plac graficele eu zic sa arunci o privire peste categoria grafice. Nu stiu daca ai observat dar toate articolele sunt pe categorii, sa fie mai usor de gasit.