Grafic Excel pe Harta


Public acest articol in Martie 2020, suntem in plina pandemie. La televizor vedem multe statistici, atat la nivel international cat si la nivel de judete. Asa ca, mi-a venit o idee, hai sa vedem cum sa facem un grafic sub forma de harta Romaniei, pe judete daca se poate. Asa s-a nascut acest video.

Grafic pe Harta?

Noi in ziua de azi vedem tot feluri de statistici despre bolnavi, paturi la terapie intensiva, etc la nivel de judet. Stiu, tu nu esti medic, asa, ca ne putem gandi si la exemple alternative.

Sa spunem ca lucrez intr-o companie care vinde “chestii” in toata tara. Si fiindca vreau sa ma dau mare, vreau sa ii arat sefului distributia vanzarilor pe judetele din tara. Ceva de genul acesta:Grafic harta romaniei pe judete 2

Nu stiu de ce, dar Excel-ul ni stie de judetul Neamt. Apare blank pe harta, ciudat.

Office 365

Da, si acest tip de grafic apare doar in Office 365 din pacate. Daca insa ai un 2013 sau 2016, ai putea face ceva asemanator folosind optiunea de Power View. Am un video mai vechi in care vorbesc despre asta, l-am pus aici.

Nu e pe harta, e pe orase, dar poate fi un tip de grafic interesant totusi.

Mai vrei grafice?

Daca iti plac graficele eu zic sa arunci o privire peste categoria grafice. Nu stiu daca ai observat dar toate articolele sunt pe categorii, sa fie mai usor de gasit.Tags: