Identifica duplicate in Excel


Ai avut vreodata o lista luunga unde ai vrut sa vezi daca anumite valori se repeta? poate e vorba de o lista de CNP-uri sau poate numere de marca ale angajatilor carora vrei sa le iei un cadou de craciun si unde ar fi important sa vezi dublurile.

Hai sa vedem cat e de simplu sa identifici dublurile intr-un tabel.

Duplicate Excel web

Radu, nu ai mai scris despre asta?

Am mai scris pe acest site despre cum poti sa elimini valorile care se repeta, folosind remove duplicates.De data asta nu vreau sa le sterg automat, vreau sa vad elementele care se repeta, si vedem apoi ce facem cu ele.

Identifica duplicate in Excel

Daca tot am depasit 1000 de abonati pe YouTube, acest articol l-am facut in format video, te invit sa il urmaresti, iar daca ti-a fost de folos la final sa imi dai un like. 🙂

In video-ul de mai sus o sa vezi prezentate 2 abordari.

Formatare conditionata

Probabil ca ai vazut in video ca un mod de a vedea duplicatele este folosind formatare conditionala. Acest mod este si cel mai simplu, iar daca il folosim impreuna cu filter by color, putem foarte repede sa vedem valorile pe care le cautam.

Functia COUNTIF

Un al doilea mod de a proceda este folosind functia COUNTIF. Aceasta functie imi permite sa vad de cate ori apare o valoare pe o coloana. Folosind aceasta functie pot sa vad (de exemplu) doar valorile care se repeta de 3,4,5 ori.

A treia abordare

Evident ca mai exista o varianta, poti verifica manual fiecare din cele 2000 de valori ca sa vezi de cate ori apare. Aceasta abordare e foarte potrivita mai ales in situatia cand nu prea ai de lucru si vrei sa pari ocupat(a).

Si daca e important sa pari ocupat(a) sa stii ca am un articol foarte util pentru tine, vezi mai jos. 🙂

http://officeninja.ro/cum-sa-pari-ocupat/