Home » Incepe aici

Incepe aici

radu-popa-150Salut, eu sunt Radu si lucrez ca trainer si consultant pe teme mai tehnice. Inca din frageda pruncie studentie mi-a placut Excel-ul, poate putin prea mult :). Daca esti pentru prima data aici, simte-te binevenit(a).

Cateva lucruri despre mine, desi am terminat o facultate tehnica (Calculatoare), am ales totusi sa lucrez in resurse umane. Pana acum am avut sansa sa lucrez atat in IMM-uri cat si in mediul corporatist.

Stau in Oradea, sunt casatorit cu Teodora si am 2 copii (deocamdata), Vlad si Sara.

Problema fundamentala pe care am descoperit-o in Romania este urmatoarea: nu stim sa folosim Excel si Google Sheets destul de bine. Aceasta problema a devenit misiunea mea in viata si de aici si ideea cu ExcelNinja.ro. 🙂

Cum sa inveti Excel?

Globul meu de cristal imi spune ca ai ajuns pe site-ul meu cautand un raspuns la urmatoarea intrebare:

Cum sa invat Excel? De unde incep?

Raspunsul meu e simplu, pas cu pas, cu rabdare. Daca imi permiti, pot sa fiu ghidul tau virtual prin unul dintre cursurile mele online premium de pe onlearn.ro.

Cursuri online

Blank – Excel pentru incepatori – un curs foarte potrivit pentru, ai ghicit, incepatori :). Acest curs te va ajuta sa pui bazele si sa scapi de frica de Excel.

MS Excel Extended – un curs care acopera tot ce trebuie sa stii despre Excel, de la tabele si filtre pana la Pivot Table, VLOOKUP inclusiv introducere in Macro.

Macro / VBA – urmatorul nivel in Excel – daca Extended face o introducere in Macro / VBA, in acest curs depasim elementele de baza, dupa ce intelegem niste notiuni de baza, vei ajunge sa faci si programare in Excel. Un curs de nivel avansat, potrivit pentru oricine vrea sa fie mai „ninja” in Excel.

Ninja in Excel – curs nivel avansat – acest curs este pentru oricine intelege deja concepte de nivel intermediar cum ar fi Pivot Table, respectiv VLOOKUP si isi doreste sa automatizeze cat mai mult munca repetitiva.

Incepe gratuit

Desi cursurile online sunt probabil varianta optima de a invata Excel, vei gasi pe site multa informatie gratuita, am strans cateva link-uri pentru tine mai jos.

Daca abia acum incepi sa explorezi Excel-ul, vezi cateva articole care te vor ajuta sa incepi.

 1. Tipuri de formatare a celulelor in Excel
 2. Filtre in Excel
 3. Tabele in Excel
 4. Imprimare in Excel
 5. Functii si formule in Excel: Introducere

Daca stii deja lucrurile de baza

Poate ca tabelele si filtrele nu mai au secrete pentru tine. Hai atunci sa vedem cu ce mai poate Excel-ul sa ne ajute in plus.

 1. Formatare conditionata in Excel
 2. Text to columns
 3. Validarea datelor
 4. Pivot table
 5. Functia VLOOKUP

Daca esti deja „ninja” in Excel

Daca lucrezi de multa vreme in Excel, e posibil sa mananci VLOOKUP si Pivot Table la micul dejun. Vezi mai jos cateva articole de nivel mai avansat care ar putea fi relevante pentru tine.

 1. Macro in Excel: Introducere
 2. Introducere in Power BI
 3. VLOOKUP la stanga cu INDEX si MATCH
 4. Trimite email-uri din Excel
 5. IMPORTRANGE in Google Sheets

Hai sa tinem legatura.

Daca esti mai social(a) ma poti gasi atat pe Facebook cat si pe YouTube. Te poti abona si la lista mea de email folosind formularul de mai jos:

Ma bucur ca ai ajuns pe excelninja.ro, sper sa iti fiu de folos.

Radu