Mini-sistem de pontaj in Excel


Chiar acum am iesit din “hala de turnare si prelucrare prin aschiere Excel-uri”. Cum nu toate companiile au implementat un sistem pe baza de scanare retina sau card de acces pentru a avea informatii cu privire la timpul petrecut la lucru, am facut un model de urmarire a orelor lucrate in Excel.

Pontaj in Excel 0

Un tabel simplu

Inainte sa va dau link-ul de descarcare hai sa va spun cum am procedat. Am inceput cu un tabel simplu in care introducem informatiile despre prezenta angajatilor.

Pontaj in Excel 1

Conversia orelor din timp in numar

Pe coloana H am vrut o valoare numerica si nu nua de tip time. De asta, ca sa obtin numarul de ore, nu am scazut pur si simplu G-F ci am aplicat urmatoarea formula:=G*24-F*24

Dashboard companie

Ca sa ne fie mai usor sa analizam informatia, am facut un Pivot unde avem o privire din elicopter asupra informatiilor legate de prezenta.

Pontaj in Excel 2

Dashboard angajat

Am si un scurt dashboard pentru fiecare angajat in parte, poza mai jos.

Pontaj in Excel 3

Un schelet

Probabil ca in compania ta sunt anumite particularitati si nu ai putea sa il iei si sa il folosesti. Am facut acest model cu scopul de a-ti arata un principiu de functionare. Chiar te rog sa il iei si sa il modifici, daca ai nevoie de ajutorul meu, scrie-mi pe pagina de contact.

Download

Ia in primire butonul de mai jos pentru a descarca fisierul.

Daca ai sugestii, observatii chiar te rog sa ma ajuti sa umplem zona de comentarii. • Leo

  Salut Radu,
  Cum sa fac daca lucreaza in intervalul 22-06 (tura de noapte in care il prinde miezul noptii la munca)

  • Ii spunem sa plece acasa la miezul noptii? 😛
   Urmatorul articol va fi tot un model de pontaj facut de altcineva, poate te ajuta.

   • Leo

    Multumesc Radu pentru raspuns! Felicitari pentru munca!!!:P

 • LilianaC

  Radu,
  Cum fac sa adaug si restul de zile de CO ramase neefectuate de anul trecut. Sa zicem ca incep tabelul in 2018, dar oamenii mai au zile neefectuate la 2017. Cum le includ si pe alea in evidenta zilelor de concedii? M-ar ajuta si o evidenta diferentiata a zilelor pe ani, sa iti explic: In 2018 omul are 21 de zile. dar mai are si 5 zile neefectuate aferente lui 2017. Cand isi ia 2 zile CO, vreau sa stiu ca alea 2 zile sunt din restul de la 2017, si ii mai raman 3 pt 2017. Sau daca cere 6 zile, 5 sunt din zilele lui 2017 si 1 din zilele lui 2018. E importanta pentru mine diferentierea asta.
  Multumesc

  • Liliana, mai am un model de pontaj, l-ai incercat si pe acesta?
   https://excelninja.ro/model-pontaj-excel-2017/

   • LilianaC

    Da, Radu, l-am descarcat si l-am studiat atent.
    Multumesc, m-a ajutat mult si am mai invatat ceva pe subiectul pontaj! Am inceput sa lucrez pe modelul de pontaj unde am aplicat cateva din formulele

    Intrebarea ramane pentru CO. Acum trece 2017 si incep evidenta zilelor pt 2018. Vof fi salariati care vor ramane la 2017 cu CO neefectuat, reportat la 2018.

    Intetionez (a se citi speeer) sa imi fac viata mai usoara si il conving pe nea Excel sa ma ajute la capitolul asta. https://uploads.disquscdn.com/images/96131403f0fd865d7dcfb590a3ef456c33aedf221f5e2573181b396190c48f99.jpg Acum evidenta mea ofera informatii de baza, pe care le completez intr-un fisier unde cea mai complicata formula este SUM(), si nu ofera o viziune completa/complexa a ceea ce se intampla.

    M-am jucat si cu fisierul pus de tine, l-am adaptat cat am stiut, dar ma impotmolesc la a adauga zilele ramase neefectuate din 2017..

    Multumesc pentru ajutor