Model urmarire concedii in Excel


Daca ai avea nevoie de un model in Excel pentru urmarirea concediilor in compania ta, cum ai proceda? Intrebarea asta o aveam in minte si eu saptamanile trecute, motiv pentru care am repornit uzina de Excel-uri de la Oradea pentru a crea un atfel de model, hai sa vedem ce a iesit.

model urmarire zile concediu excel web

Demo

Fara alte introduceri, te invit sa urmaresti in acest scurt video ce a iesit din incercarea mea de a realiza un model de urmarire a concediilor in Excel.

Te provoc sa imi spui in zona de comentarii de cate ori am spus concediu in video. 🙂Download

Modelul e gratuit, ca sa il descarci foloseste butonul de mai jos.

Viteza

Voiam de ceva vreme sa pun fisierul aici pe site, am dat insa de o problema din cauza formulei de mai jos: dupa ce schimbam ceva, avea nevoie de 30 de secunde pentru a recalcula formulele. Am gasit insa o solutie despre care o sa iti spun mai multe in saptamanile care vin.

Poate ai si tu fisiere in care dupa ce dai ENTER te duci sa bei o cafea pana termina recalcularea.

Formula cheie

In mare fisierul e destul de simplu. Partea mai complexa tine de faptul ca Excel-ul coloreaza automat pe un calendar zilele libere pe care le scrii in tabel.

=COUNTIFS(Concedii!$A$1:$A$1999; Calendar!$A5; Concedii!$B$1:$B$1999; “<=”&DATE(YEAR(Calendar!B$3); MONTH(Calendar!B$3); DAY(Calendar!B$3)); Concedii!$C$1:$C$1999; “>=”&DATE(YEAR(Calendar!B$3); MONTH(Calendar!B$3); DAY(Calendar!B$3)))

An dinamic

Am uitat sa spun asta in video, o scriu aici. Anul este generat in mod automat in functie de coloana pe care suntem si de ceea ce scrie in B2.

model urmarire zile concediu excel 2

Ca sa schimb anul trebuie doar sa scriu altceva in B1.

Dar Radu, nu era mai simplu pur si simplu sa scrii acolo o data din care sa scoti anul?

Ba da, insa varianta mea imi arata in mod automat care sunt zile de weekend si care nu, un lucru util atunci cand vorbim despre planificarea concediilor.

Modelul tau

Poate ca dupa ce ai vazut ce am facut eu, prima reactie a fost:

Bai Radu, eu modele din astea faceam in clasa a 3-a, sa vezi acum ce racheta de planificare a concediilor am construit.

Daca vrei sa ne arati si noua performanta “distileriei tale de Excel-uri” te provoc sa imi trimiti fisierul prin email ca sa il pun aici. Hai, pune-te si cauta fisierul, astept. 🙂

Model concedii Constantin

Model concedii Eugeniu

Model concedii Gabriel

Alte modele

Am tot “cioplit” modele in Excel pentru diverse scopuri, de la program de facturare, la gestiune stocuri, la model de pontaj si acum, chiar si model de urmarire a concediilor.

Spune-mi in zona de comentarii daca ar trebui sa construiesc si alte unelte.Tags: