S-a lansat Office 2016


Nu stiu cum am reusit performanta asta dar am ratat lansarea Office 2016, am aflat de pe eMag. Cum nu cred ca sunt singurul, in acest articol vreau sa vorbesc despre ce ne pregateste Microsoft cu urmatoarea versiune de Office si mai ales Excel (pana la urma asta ne intereseaza).

Office

Oare cum de au lansat ei o noua versiune de Excel fara sa ma intrebe pe mine inainte 😛 .

Office 2016

Inainte sa intram in Excel, hai sa vedem ce aduce nou Office 2016.Eu stiu ca te intereseaza mai putin Word si PowerPoint asa ca hai sa vedem ce suruburi si piulite au strans la Excel.

Colaborare

Adica posibilitatea de a edita simultan acelasi document. Un lucru fain pe care Google il ofera doar de vreo, 7-8 ani.

Grafice noi in Excel

Grafice noi de tip: treemap, sunburts, histogram, box & whisker si waterfall. Sincer nu stiu sa iti spun foarte multe despre, numele suna interesant.

d775594a-72d2-4c1e-a807-3a8fd9ed2323

Facilitati sporite de import

Vei avea mai multe formate de data pe care le poti importa. Un lucru interesant care este nou este posibilitatea de a lua tabele de pe pagini web folosind facilitatea de import web page. Poti vedea un demo la mijlocul acestui video.

Tell me

Mai exact “tell me what you want to do” o casuta de search unde scrii ce vrei sa faci si el iti scoate la iveala optiunile, laser frate. Aproape ca ma gandesc desfiintez acest site, totusi cred ca nu.

Pivot table imbunatatit

Ca sa nu crape site-ul din cauza greutatii acestor imbunatatiri iti dau un link sa citesti despre. Jumatate dintre ele nici eu nu stiu la ce se refera. Asa ca vom spune ca Pivot-ul la Office 2016 este pur si simplu mai gustos si pufos. 🙂

Ecuatii cu “cerneala”

De multe ori poate fi mai usor sa desenezi o ecuatie decat sa o scrii in Excel sau Word. Microsoft stie asta si acum ne lasa sa desenam ecuatiile si probabil ca le si interpreteaza dupa.

Versionare

Nu o data am primit mesaje de la cititorii acestui site care imi spuneau ca au “busit” un fisier si ca nu stiu cum sa il readuca la starea functionala. In Excel 2016 vei putea vedea (cred) fiecare versiune pentru fisierul in care lucrezi. Versiune probabil ca inseamna de fiecare data cand dai save.

Si altele

Sunt si multe alte modificari pe care eu le-am considerat mai putin importante. Daca vrei sa le vezi pe toate, arunca o privire peste acest articol.

Vrei ultima versiune?

Daca esti printre putinii romani carora nu le plac lucrurile piratate, poti sa cumperi ultima versiune de Office de pe Emag aici.

Ce zici

Cum ti se pare noua versiune de Excel? spune-mi si mie in sectiunea de comentarii.