Optiuni de listare in Excel


Am un articol mai nou si mai cuprinzator despre listare in Excel, il poti gasi aici.


Cu totii am dat un click pe butonul Print cel putin o data in viata si probabil va intrebati de ce m-am gandit sa scriu despre acest subiect. Intr-adevar nu este o optiune foarte complicata sau complexa, hai totusi sa recunoastem ca macar o data am distrus padurea degeaba dupa ce am vazut ca tabelul pe care voiam sa il listam a iesit pe 3 pagini in loc de 1.

Optiuni de listare

Cum printez in Excel?

O sa raspund la o intrebare foarte dificila, cum printezi in Excel? :). Am citit cateva carti de Excel pentru asta si am gasit urmatoarele solutii:  • File / Print
  • CTRL + P

Optiuni de printare

Bun, acum ca am trecut de lucrurile evidente haideti sa vorbim despre optiunile de imprimare. Le gasim in sectiunea de page setup, daca nu stii unde e ascuns butonul am facut un print screen (Office 2013).

Optiuni de listare

In imaginea de mai sus puteti vedea daca aveti o lupa la indemana ca am folosit pentru acest demo modelul de contorizare a consumului de apa rece si apa calda, despre care am scris in urma cu ceva vreme.

Page setup

Portrait sau landscape, dimensiunea paginii, calitatea imprimarii, si posibilitatea de a face fit to page, toate le gasim aici.

Optiuni de listare

Margini

Margina pe care o lasam libera o setam aici. Pe langa asta, avem si optiunea de a centra ceea ce imprimam pe pagina pe orizontala sau verticala.

Optiuni de listare

Header si footer

Daca vrem sa adaugam ceva in header si in footer putem face asta aici:

Optiuni de listare

Alte optiuni

Aici putem vedea care e zona de celule pe care o vom imprima, randurile si coloanele care vrem sa se repete. Putem sa imprimam si elemente care de obicei nu le vedem la imprimare: headings si gridlines.

Putem seta si ordinea in care se imprima paginile, jos si la dreapta sau la dreapta si apoi jos.

Optiuni de listare

Probabil ca ati observat ca optiunile din partea de sus a imaginii nu pot fi modificate. Daca ma intrebati de ce, nu pot sa va dau un raspuns. Am sapat putin si am vazut ca le putem modifica din zona de page layout – print titles, background, print area.

Optiuni de listareDe cele mai multe ori cand scriu despre un feature din excel va urez mult spor si va recomand sa il folositi cat mai mult. De data asta insa, nu va recomand sa imprimati cat mai mult, va recomand sa imprimati cat mai bine si sa irositi cat mai putina hartie.


Am un articol mai nou si mai cuprinzator despre listare in Excel, il poti gasi aici.