Home » Blog » Introducere in Power BI

Introducere in Power BI


Daca job-ul tau are o legatura cat de mica cu zona de raportare, musai trebuie sa parcurgi acest articol. Vreau sa iti fac cunostinta cu Power BI o unealta foarte tare de analiza a datelor si raportare.

Introducere in PowerBI Desktop - web

Un exemplu

Vezi in imaginea de mai jos un “dashboard” pe care l-am construit in mai putin de 5 minute. Nu am mai folosit Power BI pana acum, dar totul pare foarte intuitiv.

Power BI desktop 1

Hai sa creem un raport, pas cu pas

As putea sa scriu multe despre acest subiect sau sa dau copy paste de pe site-ul Microsoft. Am profitat insa de faptul ca nu mai sunt racit (cel putin pentru moment) si am facut un video in care poti sa vezi mai multe.Nu mi-am propus ca sa fac un ghid complet, ci sa te ajut sa incepi. Stii ca mie imi plac video-urile scurte.

Urmareste-ma pe YouTube

Ce nu se vede

Eu m-am concentrat in acest video pe zona de creare rapoarte. Daca ar fi sa folosesc o analogie, am vorbit doar despre “cum decoram tortul” fara sa vorbim despre compozitie, zahar, lapte, etc.

In Power BI, pe langa crearea rapoartelor, ar fi mai multe de spus despre:

  • Importarea datelor
  • Prelucrarea datelor
  • Legaturi intre tabele
  • Coloane calculate si masuri (en: measures)

Am preferat insa sa tin video-ul mai scurt.

Download

De aici poti descarca Power BI, nu ai nevoie de crack-uri sau de carti de credit 🙂 e gratuit.

Si daca tot suntem la capitolul download, aici poti gasi raportul facut de mine.

Mai departe

Probabil ca nu va fi ultimul articol pe acest subiect, am ramas placut impresionat de aceasta unealta. Astept si varianta pentru Mac OS.

Ai o intrebare legata de acest subiect? Te astept in zona de comentarii, ajuta-ma sa fac o lista pentru urmatoarele articole ce vor aparea aici.