Resurse

Am inceput acest blog la finalul lui 2013. De atunci si pana acum, am invatat multe lucruri despre ce inseamna sa produci continut constant pentru online si mi-am dat seama ca nu poti face asta fara anumite unelte. Vezi mai jos o lista cu tot ce folosesc ca sa fac excelninja.ro sa mearga.

Resurse

Obiectul muncii: MS Excel

Evident ca prima resursa pe in blog despre Excel e programul in sine. 🙂

Eu folosesc Office 365, atat pe Windows cat si pe Mac.

Email marketing: MailerLite

Email-urile pe care le primesti de la mine le trimit cu ajutorul MailerLite. Iti ofera tot ce ai nevoie pentru un blog la aproximativ jumatate din pretul altor servicii de email marketing pe care le-am mai folosit. Nu dau nume ca sa nu se supere pe mine cei de la MailChimp. 🙂

File storage: Dropbox + Google Drive

Atunci cand creezi video-uri sau cursuri online te lovesti la un moment dat de problema cu spatiul de stocare. Folosesc Google Drive pentru fiserele la care lucrez mai des si Dropbox pentru fisierele mari de care nu am nevoie atat de des.

Daca vrei sa incerci Dropbox, uite aici un link care iti va da inca 500MB spatiu gratuit.

Captura ecran / editare video: Camtasia

Daca ai urmarit macar un video de pe canalul de YouTube, probabil ca ai observat ca imi inregistrez ecranul si vocea. Folosesc pentru asta Camtasia, un soft care m-a costat “suma modica” de 200$ dar care merita fiecare cent.

Editare imagini: Pixelmator

De cand am migrat inspre Mac OS am inceput sa folosesc Pixelmator ca si inlocuitor pentru Photoshop. Abonamentul pentru Photoshop nu avea sens pentru putinile imagini pe care le mai creez eu.

Vanzare produse si procesare plati: Gumroad

Daca ai cumparat unul din produsele mele, ai facut cunostinta si cu Gumroad. O platforma foarte faina care te ajuta sa poti sa vinzi lucruri pe site-ul tau, fara sa ai nevoie de un developer pentru asta.

Gazduire / vanzare cursuri online: Teachable

Cursurile online pe care le vand le gazduiesc pe platforma Teachable pe care ti-o recomand cu caldura.

To do list: Todoist

Imi place sa stiu tot timpul ce am de facut, Todoist e aplicatia care ma ajuta la asta de cativa ani.

Cam atat

Cam astea sunt uneltele pe care le folosesc. Ai vreo sugestie pentru mine sau pentru altii, spune-mi in sectiunea de comentarii.