Home » Blog » Slicers, timelines si Pivot Table

Slicers, timelines si Pivot Table

  • by

Cred ca atunci cand vorbim despre analiza datelor in Excel, prezentarea e importanta. Nu vrei doar sa aduni niste numere, vrei ca lucrurile sa fie clare. Da-mi voie sa iti fac cunostinta cu 2 ingrediente care te vor ajuta sa “gatesti” niste rapoarte foarte “ninja”, vorbesc despre Slicers si Timelines

Slicer in Excel

Dupa cum ai vazut deja si in video, daca ai un singur Pivot, nu e foarte mare diferenta intre a folosi un slicer si a pune ceva la filters. E adevarat ca un slicer puncteaza bine la impresia artistica, toti colegii se vor intreba cum ai reusit sa introduci butoane acolo, si sa si mearga. Nu le spune, lasa-i sa creada ca e ceva Macro sau alta vrajitorie pe acolo. 

Eu vad relevant un slicer atunci cand ai mai multe Pivot-uri si vrei ca atunci cand dai click pe un buton, datele sa se actualizeze in mai multe parti. Cam asa se intampla la mine acasa cand ne punem la masa si indata ce pun mana pe furculita (de obicei rupt de foame) incep copii sa urle in sincron pefect ca vor apa. Oare de ce am scris asta aici? Nu stiu, hai sa mergem mai departe. 

Timeline in Excel

Sa nu uitam de timeline, un fel de slicer care e foarte potrivit pentru selectarea anumitor zile, luni, trimestre si ani. Am facut o cautare pe site despre asta si se pare ca aveam un video mai vechi in care “vorbeam” despre asta. 

Am pus cuvantul intre ghilimele pentru ca era din perioada muta excelninja.ro. 🙂

Hmm, oare de ce are doar 1500 de view-uri si vreo 10 like-uri in 6 ani? 🙂

Cursuri despre Excel

Acest articol este cu numarul 256 (numar rotund) pe acest site. Cred ca esti de acord cu mine ca am suficienta informatie gratuita pe site incat sa iti dau ocupatie cateva saptamani bune. De ce m-am pus atunci sa creez si cursuri online care nu sunt gratuite?

E simplu, pentru structura si experienta. Intr-un curs online eu pot avea un fir logic greu de implementat pe vreun blog. De exemplu, putem incepe cu lucruri mai de baza despre Pivot inainte sa iti vorbesc despre Slicers si Timelines. 

Pe langa asta, intr-un curs online nu ma intereseaza sa te fac sa te abonezi la vreo lista de email sau sa urmaresti pagina de facebook. Acolo pot sa ma concentrez doar pe partea de invatare. 

De asta am lansat anul trecut onlearn.ro, platforma mea de invatare. Am acolo mai multe cursuri online despre Excel, pe care ti le recomand. 

Download

Vrei sa testezi si tu? Vezi aici fisierul cu care m-am jucat in video:

Slicers.xlsx