Suprapune coloanele intr-un grafic Excel


Imi era dor de grafice in Excel. Pentru asta m-am gandit sa scriu un cantec articol despre acest subiect. Cum deja tu stii sa faci grafice simple, hai sa vedem cum facem un grafic mai “ciudat” in care sa suprapunem 2 coloane, sau 3.

Suprapune coloane grafic Excel

Ce, cum?

Desi ti-am desenat o poza mai sus, probabi, ca tot nu ai inteles, asa ca iti dau un exemplu. Lucrezi in vanzari, ai un tabel cu targetul si rezultatele pe mai multe regiuni, vrei sa faci un grafic in care cu gri sa ai targetul si apoi cu portocaliu sa se umple proportional cu rezultatele de vanzari. Cam asa ca in imaginea de mai jos.

Grafic coloane Excel

Bonus: in partea de jos sa scrie si procentajul de realizare, laser frate. 🙂Si daca nu fac vanzari?

Nasol

Nu conteaza neaparat exemplul pe care l-am luat, conteaza mai mult “vrajile” pe care le-am facut ca sa fac graficul sa arate ca si in imagine.

Video

Vezi mai jos ultima productie “Ninja Pictures”. 🙂

Download

Aici gasesti fisierul pe care am lucrat si eu. Vezi sa nu il strici.

Despre grafice

Ai vreo intrebare mai interesanta despre grafice in Excel? spune-mi si mie, chiar caut idei despre articole viitoare. Este mai jos o sectiune de comentarii care te asteapta.

PS

Daca esti inca la inceput cu graficele in Excel, vezi aici un articol care sa te ajute sa incepi de la 0. • Dani

  Salut!

  Am un tabel cu eficienta % in fiecare zi a lunii.

  Dat fiind ca in unele zile nu se lucreaza eficienta va fi 0%. Cand fac un grafic, as vrea ca sa imi ia in considerare doar valorile din zilele cu activitate, sa ignore zilele cu 0%.

  Cum as putea face asta fara sa selectez manual doar coloanele in care am valorie mai mari de 0%?

  • Ai incercat sa creezi tabelul folosind un pivot table si graficul folosind un pivot chart?

   • Dani

    Centralizatorul folosit de mine aduna date din 31 sheet-uri si nu pot face pivot. Dar stiu ca pivot chart nu are nevoie de pivot table, insa nu am optiunea asta in varianta de excel folosita. Trimite mail la comercial@nutriva.ro sa-ti dau parola – https://we.tl/dmtd5J3EKU